Comunicat de presa
Documentarul va rula in doua versiuni,una pentru adulti si o varianta educativa dedicata copiilor, timp de cinci zile, intre 28 octombrie si 1 noiembrie.
Documentarul , realizat de catre British Museum, a avut ca punct de pornire unul dintre cele mai faimoase evenimente expozitionale ai ultimilor 40 de ani din Londra, „Viata si moarte in Pompei si Herculaneum”.
Expozitia ofera marturii despre viata de zi cu zi a locuitorilor din Pompei si Herculaneum, exemple ale obiceiurilor si comportamentelor acestora, iar documentarul investigheaza mai in detaliu societatea romana clasica, compusa din oameni de afaceri, femei independente si puternice, copii si sclavi eliberati.
Mai mult, spectatorii vor vedea in premiera un numar de 450 de obiecte si artefacte care faceau parte din viata locuitorilor, multe dintre ele fiind descoperite datorita excavarilor recente de la Herculaneum: sculpturi in marmura, panouri din fildes, bijuterii, mozaicuri, echipamente de gatit, dar si mancare: o bucata de paine conservata atat de bine incat este vizibila stampila brutarului. Caldura cenusii care a acoperit cele doua orase la eruptia Vezuviului a creat conditiile perfecte de conservare a unor obiecte care altfel, cu timpul, s-ar fi pierdut.
Acţiunea filmului se concentreaza in jurul celor 24 de ore care au precedat eruptia vulcanului, iar imaginile sunt insotite de comentarii ale unor renumiti istorici si arheologi. Documentarul nu se va opri doar la relatarea trecutului, ci va prezenta Pompei-ul si Herculaneum-ul in starea lor de astazi: doua sit-uri arheologice de o insemnatate majora.
Documentarul Pompeii Captured Live a fost filmat in format high definition la British Museum din Londra pe data de 18 iunie 2013 si ofera publicului opotunitatea de a vizita virtual renumita expozitie si mai mult, de a cunoaste tainele unei lumi antice.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară