Frica de dentist la copii – informatii generale
Sanatatea dentara implica, printre alte obiceiuri sanatoase, si vizite regulate la medicul stomatolog. Chiar si in situatia fericita in care nu avem dureri dentare, carii sau alte probleme la acest nivel, este important sa mergem o data la 6 luni la un control stomatologic pentru a preveni si a trata din timp aceste probleme.
Frica de dentist sau anxietatea dentara este un fenomen foarte des intalnit la copii. Apare indiferent de varsta, gen, situatie socio-economica.
Frica de dentist la copii se manifesta prin:
- reactii de evitare (refuzul de a merge la dentist, proteste, plans);
- grija, anxietate, neliniste in situatia anticiparii unei viitoare vizite la dentist, cu dificultatea de a dormi in noaptea precedenta consultatiei;
- in situatia in care copiii ajung in cabinetul dentistului, reactiile imediate pot fi tremur, plans, tipete, panica, nesiguranta; cei mici pot refuza sa intre in cabinet, sa se aseze pe scaun sau sa deschida gura.
Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Foto: By MAD_Production/shutterstock.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.