21 Octombrie 2020 publicat în Copil 2 share-uri

Astenia de toamna la copii are aceleasi cauze ca in cazul adultilor. Iata care sunt acestea, cum se manifesta astenia de toamna si ce pot face parintii.

Ce este astenia de toamna?

Odata cu sosirea toamnei, mai ales daca trecerea de la vremea calda la cea rece se petrece brusc, corpul incepe sa experimenteze unele simptome, precum stare de somnolenta, oboseala, stres, slabiciune corporala sau cu alte cuvinte – astenie. Fiind un anotimp al schimbarilor conditiilor de mediu cu fluctuatii neasteptate ale temperaturii, vreme instabila in general, toamna se reflecta asupra corpului provocand variatii ale temperaturii corporale, cefalee, risc mai mare de raceli etc.

Vremea mohorata si temperaturile scazute ne fac adesea sa ne simtim melancolici, tristi si, in unele cazuri, ne putem confrunta si cu insomnii sau oboseala cronica. Astenia de toamna apare din cauza unei probleme de adaptare la schimbarea anotimpului – cand apar schimbari de temperatura si se reduc orele de lumina. Aceste modificari schimba bioritmul corpului si ciclul somn-veghe, ceea ce afecteaza negativ starea noastra de spirit. De asemenea, alti factori, cum ar fi revenirea la scoala si la rutinele zilnice, precum si un contact mai redus cu prietenii sau familia, pot contribui la aparitia asteniei la copii.

Astfel, nu doar adultii pot fi afectati de astenia de toamna, ci si copiii. Astenia de toamna este o problema obisnuita in aceasta perioada si apare de obicei la toate grupele de varsta, de la copii la varstnici. Din fericire, este o problema temporara ce dispare de obicei in aproximativ 5-15 zile. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri