13 Noiembrie 2020 publicat în Copil 2 share-uri

Din cauza pandemiei de COVID-19, multi elevi participa la lectii online, de acasa – doar lectii online sau doar in anumite zile. Solutiile temporare concepute pentru educatia la distanta variaza de la platforme de colaborare online ca Google Classroom, pana la platforme de interactiune in timp real ca Zoom, platforme ca Skype si Whatsapp sau diferite alte resurse si aplicatii pentru scoala virtuala. In timp ce parintii se adapteaza la acest nou scenariu, este important sa ajutam copiii sa se concentreze asupra lectiilor si sa se organizeze eficient.

Pe langa faptul ca multi dintre parinti trebuie sa lucreze de acasa, acum trebuie acordata o atentie mai mare decat de obicei si lectiilor. Cand vine vorba de scoala virtuala, nu exista solutii perfecte si modele care sa functioneze pentru fiecare familie. Important este sa mentineti un echilibru si sa ajutati copilul sa aiba rutina si un program, dar cu o anumita flexibilitate.

Iata 10 sfaturi pentru parinti:

1. Reduceti sursele de distragere

Multi copii au tendinta de a petrece prea mult timp pe telefon sau tableta, jocuri video sau la TV – lucru care le-ar putea afecta activitatea la scoala. In cazul invatamantului online, acest comportament ar putea fi chiar mai frecvent. Retelele sociale si navigarea pe Internet pot afecteaza performanta elevilor, asa cum arata mai multe studii. De asemenea, timpul prelungit petrecut in fata ecranelor creste riscul de obezitate infantila si depresie la copii. Se recomanda sa limitati utilizarea dispozitivelor pana la terminarea lectiilor si a temelor. De asemenea, mediul inconjurator poate fi o mare sursa de distragere. Diferite jucarii, jocuri sau alte persoane pot afecta concentrarea copilului. De aceea, trebuie sa creati un spatiu de lucru linistit, organizat, confortabil. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri