2 Noiembrie 2020 publicat în Copil 35 share-uri

Dureri de cap la copii – in general, nu indica o problema grava si trec repede, dar alteori copilul poate avea nevoie de medicamente. Iata care sunt cauzele si ce solutii exista.

Informatii generale

Durerile de cap la copii sunt frecvente, dar de obicei nu sunt grave. La fel ca adultii, copiii pot dezvolta diferite tipuri de dureri de cap, inclusiv migrene sau dureri de cap legate de stres. Este important sa acordati atentie simptomelor de durere ale copilului si sa consultati un medic daca durerea de cap se agraveaza sau apare frecvent.

O durere de cap este durere sau disconfort intr-una sau mai multe zone ale capului sau fetei.

Durerile de cap sunt adesea impartite in 2 categorii, in functie de cauze:

  • dureri de cap primare – nu sunt legate de o alta problema de sanatate si sunt de obicei cauzate de contractii musculare, vase de sange dilatate, modificari ale semnalelor nervoase etc.;
  • dureri de cap secundare – sunt un tip de dureri de cap mai putin frecvente, cauzate de o problema la nivelul creierului sau o alta problema de sanatate sau boala.

Tipurile de dureri de cap primare includ cefalee de tensiune – stresul si problemele emotionale pot declansa dureri de cap de tensiune, dureri de cap tip cluster si migrene.

Simptome

Simptomele si semnele de durere de cap la copii sunt aceleasi ca in cazul adultilor, in general. Insa, de obicei migrenele la adulti dureaza adesea cel putin 4 ore – dar la copii, durerea poate fi mult mai scurta. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri