6 Noiembrie 2020 publicat în Copil 20 share-uri

Impetigo este o infectie cutanata foarte contagioasa. Iata care sunt semnele si simptomele, de ce apare aceasta infectie, cum se transmite si ce metode de tratament si preventie exista.

Ce este impetigo?

Impetigo este o infectie cutanata foarte contagioasa ce afecteaza in principal sugarii si copiii. Apare de obicei ca vezicule si leziuni rosii pe fata, in special in jurul nasului si gurii, precum si pe maini si picioare.

Cand afecteaza pielea doar la suprafata, se numeste impetigo superficial. Impetigo poate afecta, de asemenea, zone mai profunde ale pielii. Poate aparea pe pielea sanatoasa sau poate sa apara in cazul in care pielea a fost ranita printr-o taietura, zgariere sau o muscatura de insecte. Se numeste impetigo primar atunci cand infecteaza pielea sanatoasa si impetigo secundar atunci cand apare pe pielea afectata.

Copiii cu aceasta infectie sunt foarte contagiosi, dar raspandirea bolii poate fi redusa printr-o buna igiena, acoperirea ranilor cu pansamente si mentinerea copilului departe de colectivitate pana cand nu mai este infectios.

Forme de impetigo

Forma nonbuloasa

Forma nonbuloasa este cauzata in principal de Staphylococcus aureus. Este cea mai comuna forma de impetigo, provocand pana la 70% dintre cazuri. De obicei, incepe cu rani rosiatice, mancarime in jurul gurii si nasului. Leziunile se sparg, lasand in jurul lor pielea rosie si iritata. Se formeaza o crusta galben-maronie. Cand crustele se vindeca, raman pete rosiatice care se estompeaza si nu lasa cicatrici. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri