5 Noiembrie 2020 publicat în Copil 15 share-uri

Dependenta de telefon la copii – cat timp au voie copiii in fata ecranelor si cum stabilim limite rezonabile si sanatoase, precum si care sunt simptomele si complicatiile timpului excesiv petrecut in fata ecranelor.

Ce este dependenta de telefon?

Cand copilul isi ignora prietenii si pe toti cei din jur, ignora parintii si continua sa se joace pe telefon, actioneaza iritat si agresiv atunci cand ii iei telefonul – parintii trebuie sa ia masuri pentru ca poate fi vorba de o dependenta de telefon.

Traim in era tehnologiei si e aproape imposibil ca cei mici sa nu aiba acces la telefon. Tehnologia ne ajuta in nenumarate feluri si ne usureaza viata, dar in acelasi timp vine si cu un aspect negativ, si anume dependenta de ea. Ne influenteaza modul in care gandim, modul in care ne comportam, viata sociala, de familie etc.

Timpul excesiv petrecut pe telefon la copii – implicatii

Cand vine vorba de copii, desi telefonul este util pentru a pastra legatura cu ei, acesta poate sa interfere cu scoala si relatiile copiilor cu cei din jur. Prea mult timp petrecut pe telefon poate afecta interactiunea cu persoane in viata reala si poate avea o consecinta negativa asupra vietii de zi cu zi.

Dependenta de dispozitivele tehnologice este mai grava pentru copii. Ecranele electronice sunt atat de atragatoare incat este dificil pentru copil sa apeleze la altceva pentru a scapa de plictiseala si pentru a avea o activitate – astfel, copilul poate deveni usor dependent de ecran. YouTube este un factor de stres pentru parinti in acest sens, dar desi YouTube ofera controale parentale, doar 40 % dintre parintii profita de acestea. O alta problema este Facebook, Messenger si alte exemple de social media etc. Desi aplicatiile de acest tip pot mentine copiii si adolescentii conectati cu prieteni si familie, mesajele online nu permit contactul fizic sau intelegerea emotiilor din spatele mesajelor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri