4 August 2021 publicat în Copil 30 share-uri

Tipuri de jocuri – In dezvoltarea copiilor, apar mai multe stadii ale jocului, apoi exista mai multe tipuri de joc ce le antreneaza diferite abilitati. Care sunt acestea si ce rol au pentru dezvoltarea copiilor?

Jocul – importanta in dezvoltarea unui copil

Jocul este o parte esentiala din dezvoltarea sanatoasa a creierului unui copil. Copiii invata si se dezvolta prin diferite tipuri de joc. Jocul e mai mult decat o activitate distractiva pentru cei mici. In timp ce se joaca, cei mici invata si isi dezvolta o serie de abilitati pe care le vor utiliza ulterior si mai tarziu in viata: creativitatea, rezolvarea de probleme, capacitatea de a-si asuma riscuri – sunt doar cateva exemple.

Stadii ale jocului in dezvoltarea copiilor

Au fost identificate mai multe stadii ale jocului specifice copilariei, determinate atat de varsta copiilor, cat si de temperamentul, preferintele si interesele lor.

Jocul liber

Este tipul de joc de baza, in care cei mici au libertatea totala de a se misca, gandi, imagina. Este un joc neorganizat, nestructurat, fara un scop clar definit, in care copiii se misca in moduri care pentru ei sunt interesante sau le aduce bucurie. Este specific perioadei de pana la 3 luni si este un joc instinctiv, iar parintii nu trebuie sa faca nimic special in acest sens; ci doar sa le dea timp si spatiu micutilor sa faca aceste jocuri. Specific primelor luni de viata, acest tip de joc poate aparea si in perioada urmatoare a copilariei. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Sursa foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri