10 August 2021 publicat în Copil 38 share-uri

Iata o colectie de poezii despre animale, pasari si insecte pentru copii de toate varstele – care sa ii ajute pe cei mici sa cunoasca mai multe despre natura si vietatile din jur.

Animalele de companie joaca un rol important in viata noastra si pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii mentale si emotionale a unui copil. Unele cercetari sugereaza ca acei copii care au animalute de companie pot avea un sistem imunitar mai puternic, avand risc mai mic de alergii si astm.

Animalele de companie pot ajuta la imbunatatirea dispozitiei. Jocul cu animalele de companie duce la emotii pozitive care pot dura mult si pot ajuta la reducerea simptomelor de anxietate si depresie. Un animalut poate fi un adevarat prieten pentru copil, o sursa de confort si sprijin.

De asemenea, avand un animal de companie, cei mici invata despre sarcini si responsabilitati. Ingrijirea unui animal de companie ii ajuta pe copii sa dezvolte empatie pentru ceilalti. Animalutul si sarcinile legate de ingrijirea sa pot face parte din rutina zilnica a celui mic, in functie de varsta. E important ca cel mic sa fie implicat in sarcinile de acest tip pentru a invata despre responsabilitate si sentimentele de utilitate. De multe ori un animalut poate ajuta copilul si cand vine vorba de invatare, mai ales la imbunatatirea abilitatilor de citire. Uneori cei mici pot fi reticenti cand trebuie sa citeasca cu voce tare – insa, se pot simti mai increzatori sa le citeasca animalutelor. Animalele de companie ofera confort si companie copiilor. Indiferent de starea de spirit, copiii gasesc sprijin si siguranta in animalut, ceea ce inseamna adesea ca pot fi mai putin anxiosi sau retrasi. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri