Zaharul in alimentatia copiilor
Exista doua tipuri de zaharuri: zaharurile naturale si zaharurile rafinate – in special zaharul alb adaugat in produse. Zaharurile naturale se gasesc in special in fructe si produse lactate. Zaharurile rafinate sunt numite si „calorii goale” – adica nu ofera nutrienti. Zaharul procesat nu ofera beneficii nutritive – are rol doar de potentiator de aroma si conservant. Se gaseste in cantitati mari in sucuri, dulciuri, produse de patiserie si de panificatie etc.
Zaharul adaugat nu este doar cel pe care il adaugat in ceai, in prajituri etc. – mare parte din zahar este „ascunsa” in dulciuri, bauturi si alte alimente procesate. Cam tot ce e ultraprocesat contine zahar, mai mult sau mai putin. Zaharul adaugat include orice tip de zaharuri rafinate, ce se adauga in alimente sau bauturi in timpul prepararii sau procesarii. Aceste surse de zahar adaugat includ sirop de porumb cu continut mare de fructoza, concentrat din suc de fructe, melasa etc. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pexels.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.