6 / 7

Grasimile

Grasimile “bune” ajuta la dezvoltarea celulelor, constituind cam 80% din membranele celulare, sunt esentiale pentru dezvoltarea creierului dar si pentru ficat. Asadar ele nu trebuie neglijate. Se recomanda sa folositi uleiul de masline in preparate termice alimentare sau chiar de palmier (acesta din urma este foarte bun, putand folosi chiar si la prajit, nu dauneaza), ulei de floarea-soarelui la salate (si uleiul de floarea-soarelui este bun pentru sanatate si nefiind preparat termic nu prezinta niciun risc). Nu prajiti alimentele, mai ales daca preparati pentru copii. Cartofii prajiti trebuie mancati rar si induceti-i ideea ca nu sunt buni, copiii pot fi usor influentabili. Se recomanda ca atunci cand vreti sa prajiti sa o faceti in ulei de palmier, acesta nu se degradeaza la temperatura de preparare a alimentelor, dar este costisitor. Daca grasimile bune nu sunt sufieciente in alimentatie, ii puteti da copilului si cate o capsula de ulei de peste pe zi, chiar si o lingurita de propolis, nu ii vor dauna.
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri