Informatii generale
Rosul unghiilor (onicofagia) este unul dintre cele mai comune obiceiuri din copilarie. Unele studii estimeaza ca 45-60% dintre copii isi rod unghiile. Rosul unghiilor, ca majoritatea obiceiurilor, dispare adesea de la sine pe masura ce copiii depasesc nevoia de a o face. Intre timp, evitati sa amenintati sau sa pedepsiti copilul – aceste tactici tind sa faca mai mult rau decat bine. In schimb, spuneti-i de ce nu va place comportamentul si oferiti recompense pentru autocontrol.
Un obicei este un tipar de comportament care se repeta, iar copilul care il face, de obicei, nici macar nu este constient de el. Este posibil sa observati ca cel mic isi roade mai mult unghiile atunci cand este stresat. Rosul unghiilor poate face ca varfurile degetelor sa fie rosii si dureroase si cuticulele sa sangereze. De asemenea, poate creste riscul copilului de infectii ale unghiilor si probleme orale si dentare. In timp, rosul unghiilor pe termen lung poate afecta cresterea normala a unghiilor. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pexels.com
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?