9 Noiembrie 2021 publicat în Copil 38 share-uri

Eozinofile crescute la adulti sau copii – iata care pot fi cauzele asociate, ce complicatii pot sa apara, ce simptome pot fi prezente in caz de eozinofile crescute.

Ce sunt eozinofilele?

Eozinofilele sunt un tip de globule albe. Ca si alte celule sangvine, acestea sunt produse in maduva osoasa. Circula in sange pentru perioade scurte de timp. Cand sunt activate, eozinofilele se deplaseaza la tesutul afectat si secreta substante inflamatorii care ajuta la distrugerea organismelor straine. Sunt cunoscute in primul rand pentru rolul in combaterea parazitilor intestinali, dar rolul lor in sistemul imunitar este mult mai complex.

Eozinofilele indeplinesc doua functii importante in sistemul imunitar. In primul rand, distrug substantele straine pe care sistemul imunitar le-a identificat ca fiind periculoase pentru organism. Promoveaza, de asemenea, inflamatia care izoleaza si controleaza o boala sau un loc de infectie. In plus, eozinofilele pot ajuta la mentinerea echilibrului sistemului imunitar. Ajuta la controlul raspunsului la antigenele straine (structuri de care se leaga anticorpii). Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri