Sarea in alimentatia copiilor – cata sare pot consuma copiii zilnic? Ce efecte are sarea in exces pentru cei mici? Este necesar sa pun sare in mancarea bebelusului? Afla raspunsurile din articolul de mai jos.

Informatii generale

Este bine cunoscut faptul ca un aport ridicat de sare este asociat cu hipertensiunea arteriala la populatia adulta. Exista acum dovezi care arata ca un consum mare de sare la copii influenteaza, de asemenea, tensiunea arteriala. Mai mult, exista dovezi ca obiceiurile alimentare din copilarie si adolescenta influenteaza, de asemenea, modelele de alimentatie mai tarziu in viata. Faptul ca ne place sarea si preferam alimentele sarate este o preferinta de gust in mare parte invatata.

Consumam prea multa sare in general, la fel si cei mici

La fel ca adultii, in general copiii consuma mai multa sare decat este recomandat. Pot fi facute modificari simple in alimentatia unui copil pentru a va asigura ca nu consuma prea multa sare. Un exemplu este sa le oferim gustari sanatoase, cum ar fi fructe si iaurt, mai degraba decat chipsuri sau alte gustari intens procesate. De asemenea, trebuie sa limitam adaugarea de sare la mancarea preparata si sa citim atent etichetele nutritionale. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri