16 Decembrie 2021 publicat în Copil 2 share-uri

Alimentația tot mai procesată, plină de grăsimi saturate și săracă în fibre, consumul de dulciuri și băuturi care conțin zahăr în exces, coroborate cu lipsa de mișcare, au dus la o incidența crescută a obezității în rândul copiilor.

Bolile cu care eram obișnuiți doar la adulți au început să-și facă apariția și la copii. Bolile cardio-vasculare, bolile sistemului digestiv, diabetul sau chiar cancerul nu mai sunt demult străine celor mici. Înspăimântător este însă faptul că unii părinți nu iau nicio măsură când copiii lor devin supraponderali și, inconștient sau nu, așteaptă să se producă inevitabilul.

Conform cercetătorilor, copiii care au probleme cu greutatea tind să fie mai leneși, incapabili să se concentreze și să învețe, fiindu-le foarte greu să se integreze în societate. De aici până la lipsa de încredere și stimă de sine sunt doar câțiva pași.

În calitate de părinte, poți face foarte multe pentru a îți ajută copilul să atingă o greutate optimă. Important este în primul rând să fii alături de el și să îl susții necondiționat, arătându-i cât de mult îl iubeșți, indiferent de greutatea lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sfaturi pentru a avea mai multă energie odată cu venirea primăverii 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 3 sfaturi pentru o dietă echilibrată și un look de invidiat

În cele ce urmează vom enumera câțiva pași extrem de importanți care va pot ajuta copilul să elimine surplusul de kilograme.

Fii un model pentru copilul tău

Una dintre cele mai bune soluții pentru o mămică în a-și face copilul să adopte un stil de viață sănătos este să devină un model pentru el. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri