17 Decembrie 2021 publicat în Copil 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:

Cosmarurile la copii – cand si de ce apar, care e deosebirea dintre un cosmar si un pavor nocturn si ce pot face parintii pentru a-i ajuta pe cei mici cand viseaza urat?

Cosmarurile la copii – informatii generale

Cosmarurile pot aparea la orice varsta, insa studiile arata ca sunt cel mai frecvente la copiii de varsta mica, in special categoria 3 si 6 ani. Unii copii pot avea cosmaruri ocazional, in timp ce altii mult mai des (poate chiar unul pe saptamana).

Cosmarurile apar in timpul somnului REM, adica ultima etapa a unui ciclu normal de somn. Etapa REM este mult mai frecventa la mijlocul noptii si spre dimineata, de aceea si cosmarurile apar mai des in aceste perioade.

Dupa un cosmar, copilul se trezeste plangand, agitat, speriat, eventual nu vrea sa mai adoarma pentru ca ii este frica.

Continutul unui vis urat difera de la un copil la altul; insa cele mai frecvente imagini si actiuni care apar in cosmaruri si ii sperie pe copii includ monstri, animale mari si agresive, oameni care ii fac sa se simta in pericol; faptul de a fi loviti, urmariti, pedepsiti; evenimente prin care au trecut sau la care au asistat (neplacute, violente, dureroase) etc. Continutul cosmarurilor se modifica si in functie de dezvoltarea copiilor, dar si de experientele prin care trec in viata de zi cu zi. Teama de a fi separati de parintii lor (anxietatea de separare) poate fi o cauza a cosmarurilor pentru copiii de varsta mica. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri