2 Februarie 2022 publicat în Copil 1 share-uri

Citeste mai multe despre motivarea copilului, ce greseli fac adesea parintii cand incearca sa ii motiveze pe cei mici, precum si cateva recomandari utile.

Pe masura ce copiii cresc, au mai multe sarcini si responsabilitati – si nu-si gasesc mereu motivatia pentru a le finaliza si uneori nici pentru a le incepe. Desi este important ca parintii sa-si asume un rol activ in a se asigura ca cel mic isi face temele si isi indeplineste sarcinile si responsabilitatile, este, de asemenea, important sa nu fortam copilul. Exista o mare diferenta intre a forta si a motiva.

Incurajarea copilului intr-un mod pozitiv pentru a gasi motivatia este importanta – pentru a construi obiceiuri care sa dureze. Fiecare copil se naste cu motivatie si curiozitatea de a descoperi lumea din jur si de a explora. Insa, este important ca adultii din viata lui sa stimuleze aceasta motivatie.

Tipuri de motivatie

Sunt unii copii ce se motiveaza singuri sa invete, isi fac temele pentru acasa singuri, isi stabilesc singuri obiective. De cealalta parte, sunt si copii mai putin motivati, cand de obicei parintii trebuie sa ii impinga de la spate sa isi faca temele, sa invete, sa isi indeplineasca sarcinile etc. In astfel de cazuri, parintii apeleaza adesea fie la fortare si pedepse, fie la recompense. Insa, abordarea corecta se axeaza pe cresterea motivatiei interne a copilului. Asta inseamna a-l ajuta sa descopere sentimentele de implinire, satisfactie si mandrie cand vine vorba despre indeplinirea anumitor sarcini. Citeste mai departe pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri