28 Ianuarie 2022 publicat în Copil 9 share-uri

O relatie sanatoasa cu mancarea incepe inca din copilarie. Cum se familiarizeaza copiii cu mancarea, ce provocari intampina parintii si cum pot sustine ei dezvoltarea unei relatii cat mai bune ale celor mici cu mancarea?

Relatia copiilor cu mancarea – informatii generale

Relatia cu mancarea se refera la modul in care simtim, gandim si ne raportam la ceea ce inseamna mancare si la alimentatie in general.

Ce presupune o relatie buna cu mancarea? Sa ne putem bucura de mancare, fara vina sau restrictii puternice, tinand cont de nevoile corpului nostru (de cantitati, de alimentele in sine, de cand i le oferim); sa avem o atitudine relaxata si echilibrata fata de alimente; sa mancam atunci cand ne e foame si nu sa folosim mancarea pentru a suplini niste nevoi sau a ne ajuta sa gestionam niste emotii (mancatul emotional). In multe cazuri, mancatul pe fond emotional isi are originile in copilarie, cand eram linistiti cu ceva dulce, de exemplu.

Relatia cu mancarea, indiferent de natura ei, incepe in copilarie. Inca de cand suntem mici suntem expusi la obiceiurile legate de mancare ale familiei, pe care in general le preluam si le interiorizam. De asemenea, mesajele directe sau indirecte (implicite) ale parintilor si celorlalti membri ai familiei legate de mancare isi pun amprenta asupra felului in care ne vom raporta la mancare in general. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri