30 Decembrie 2021 publicat în Copil 2 share-uri

Animalele de companie in familiile cu copii – ce beneficii pot avea acestea pentru dezvoltarea celor mici; cum sa ne asiguram de siguranta copiilor in preajma lor si in interactiunea cu animalele de companie si alte informatii – in acest articol.

Animalele de companie si copiii – informatii generale

In unele familii, copiii se nasc dupa ce parintii au adoptat deja unul sau mai multe animale de companie. In alte familii, decizia de a avea un animal de companie vine dupa aparitia copiilor; de multe ori pentru ca cei mici isi doresc unul.

A avea un animal de companie ii poate ajuta pe cei mici sa invete o serie de lectii despre viata; dar si sa isi dezvolte mai repede si mai profund unele abilitati. Pe de alta parte, a avea un animal de companie si a te ingriji de el vine cu multe responsabilitati; dar si posibile riscuri pentru sanatate, daca nu ne luam niste masuri de precautie.

Alegerea unui animal de companie potrivit pentru copii

Daca aveti in vedere adoptarea unui animal de companie, dar nu sunteti inca decisi in acest sens, iata cateva intrebari si aspecte pe care sa le aveti in vedere:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald
  • Varsta copilului si nivelul lui de dezvoltare ii va permite sa se ocupe de ingrijirea si hranirea animalului la care va ganditi? E important si daca este un animal micut (hamster, broasca testoasa) sau unul mare (caine, pisica); dar si actiunile care implica ingrijirea lui – se va putea ocupa copilul de ele sau mare parte din responsabilitati ar reveni parintilor?
  • Cat de mult timp ati avea ca familie sa va ingrijiti de animalul de companie? Daca aveti unul sau mai multi copii mici, un animal de companie e posibil sa va solicite si mai mult. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Fotografie creată de Olya Kobruseva, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri