8 Iunie 2022 publicat în Copil 2 share-uri

Citeste pe larg despre anxietatea sociala la copii – care pot fi semnele si simptomele asociate, cauze si factorii declansatori, ce implica tratamentele si cum pot ajuta parintii copilul cu anxietate sociala.

Ce este anxietatea sociala?

Anxietatea sociala este o forma de anxietate care poate cauza ingrijorare extrema cu privire la a fi respinsi sau judecati negativ de catre alti oameni. Copiii cu tulburare de anxietate sociala nu sunt doar timizi. Au o teama exagerata de a nu ajunge in situatii jenante, incat evita sa faca lucrurile pe care isi doresc sau trebuie sa le faca. Tipurile de situatii care provoaca anxietate sociala pot varia foarte mult in functie de persoana.

Anxietatea sociala afecteaza de obicei copiii mai mari si adolescentii – poate si pentru ca la cei mici este mai dificil de diagnosticat. Copiii cu anxietate sociala pot avea dificultati de relationare cu alti copii, au un numar limitat de prieteni, sunt retrasi in situatii de grup. Evita situatiile sociale in care ar putea fi in centrul atentiei sau evita sa iasa in evidenta fata de ceilalti –de exemplu, evita sa raspunda la o intrebare in clasa sau evita sa puna intrebari. Copiii cu anxietate sociala sunt tacuti si de obicei nu vorbesc despre temerile lor. Anxietatea sociala poate avea si unele semne fizice asociate, inclusiv greata, dureri de stomac, inrosire la fata si tremur. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: altanaka/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri