10 Iunie 2022 publicat în Copil 2 share-uri

Cearcanele pot afecta atat adultii, cat si copiii. Iata care pot fi posibilele cauze pentru cearcane la copii, cand trebuie sa va adresati medicului si ce tratamente exista.

Ce sunt cearcanele?

Cearcanele sunt o problema mult mai putin frecventa la copii decat la adulti. Copiii pot avea uneori cearcane din cauze destul de comune. In marea majoritate a cazurilor, cauzele acestor cearcane la copii nu sunt grave si pot fi abordate cu usurinta. Cearcanele se formeaza de obicei atunci cand pielea delicata de sub este mai subtire, expunand venele violet si albastrui de sub piele. Nuanta violet-albastruie a vaselor de sange este cea care poate da pielii de sub ochi un aspect intunecat sau umbrit. Cearcanele pot fi permanente sau pot aparea doar pentru putin timp. La copii, acestea sunt de obicei temporare.

Care pot fi cauzele pentru cearcane la copii

Cu totii avem pielea mai subtire sub ochi decat pe restul fetei. Asta inseamna ca vasele de sange de sub piele pot face ca zona din jurul ochilor sa para mai intunecata, deoarece sunt mai aproape de suprafata. Daca cel mic are un ten mai deschis, pielea din jurul ochilor poate fi chiar mai transparenta decat la alti copii. Acest lucru poate face ca cearcanele sa fie mai evidente. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Dragana Gordic/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri