Îți dorești să îi oferi copilului tău un pachețel cât mai sănătos, dar și pe care să îl consume cu plăcere, așa că te gândești că un iaurt cu fructe gata preparat, o sticlă cu un suc fresh sau un un pachet cu cereale pline de arome reprezintă alegeri benefice sau un compromis acceptabil. Dacă, însă, vei acorda mai multă atenție conținutului de zahăr pe care astfel de produse îl au consemnat pe etichetă, s-ar putea să îți reevaluezi părerea și să îți dai seama că locul lor nu este într-un pachețel pentru școală ci, cel mult, ar trebui să aibă statutul de răsfăț ocazional. Iată câteva informații despre zahărul ”ascuns” în diferite alimente destinate copiilor.

Este omniprezent, înșelător, creează dependenta și este responsabil de foarte multe afecțiuni de sănătate cu care se confrunta copiii noștri: rezistenta la insulina, diabet și obezitate, sindrom metabolic, afecțiuni auto-imune, boli neurologice, carii dentare și probleme legate de inima.

Copiii mănâncă intre 300g și 500 g de zaharuri/zi și până la 10 kg într-un an. În 12 ani de școală, ajung să consume minim o TONĂ de zaharuri în toate formele.

Rezultatul? 25% dintre adolescenți sunt obezi și peste 50% dintre elevi sunt supraponderali. Conform estimărilor, în 2050 vom avea peste 600 de milioane de diabetici la nivel global. Citește continuarea pe EducatiePrivata.ro

Foto: urbans/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri