Luăm în medie 200 de decizii pe zi legate de mâncare (persoanele care sunt la dietă peste 400) și din păcate o foarte mică parte din ele sunt asociate cu foamea din punct de vedere fiziologic.
Fie că ne uităm la televizor, unde suntem bombardați cu reclame, trecem pe lângă biroul colegului unde vedem un bol cu bomboane sau ne așezăm automat la masă chiar dacă s-ar putea să nu ne fie foarte foame, majoritatea dintre noi cădem în capcanele mâncatului emoțional fără să știm de ce și mai ales cum să ieșim din acest cerc vicios.
Pentru cei mai mulți dintre noi, mâncatul emoțional se instalează foarte devreme, când mamele pot interpreta greșit plânsul sau suferința sugarului că fiind foame, când, de fapt, copilul poate fi speriat, are nevoie de un scutec curat sau îi poate fi prea frig. Citește continuarea articolului pe educatieprivata.ro
Sursa foto: Kseniia Perminova/ shutterstock.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.