26 Mai 2023 publicat în Copil 6 share-uri

Există o mulțime de motive emoționale care explică de ce mâncăm chiar și atunci când nu ne este foame: plictiseala, oboseala, stresul, anxietatea sau depresia sunt toate declanșatoare comune atât pentru copii, cât și pentru adulți, alături de factori de mediu precum zgomotul, mirosul, culorile, formele sau textura mâncării, care ne influențează fără să ne dăm seama. emoțional

Luăm în medie 200 de decizii pe zi legate de mâncare (persoanele care sunt la dietă peste 400) și din păcate o foarte mică parte din ele sunt asociate cu foamea din punct de vedere fiziologic.

Fie că ne uităm la televizor, unde suntem bombardați cu reclame, trecem pe lângă biroul colegului unde vedem un bol cu ​​bomboane sau ne așezăm automat la masă chiar dacă s-ar putea să nu ne fie foarte foame, majoritatea dintre noi cădem în capcanele mâncatului emoțional fără să știm de ce și mai ales cum să ieșim din acest cerc vicios.

Pentru cei mai mulți dintre noi, mâncatul emoțional se instalează foarte devreme, când mamele pot interpreta greșit plânsul sau suferința sugarului că fiind foame, când, de fapt, copilul poate fi speriat, are nevoie de un scutec curat sau îi poate fi prea frig. Citește continuarea articolului pe educatieprivata.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Sursa foto: Kseniia Perminova/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri