28 Septembrie 2023 publicat în Copil 3 share-uri

O problemă frecvent întâlnită în rândul copiilor este miopia, o tulburare ce este caracterizată prin dificultatea de a vedea clar la distanță. Potrivit Healthy Children (1), această afecțiune se manifestă în rândul a nouă la sută dintre preșcolari, a aproximativ nouă la sută dintre elevi și a 30 la sută dintre adolescenți.

Care sunt copiii predispuși la miopie

Conform sursei citate, copiii prezintă un risc mai crescut de a dezvolta miopie dacă și părinții lor au suferit de acest viciu de refracție. El apare atunci când globul ocular este prea lung pe axa antero-posterioară, adică din față spre spate, motiv pentru care razele de lumină sunt focalizate în fața retinei. În plus, miopia poate să fie cauzată și de cornee sau cristalin, în cazul în care sunt prea curbate.

Potrivit American Academy of Opthalmology, miopia devine o afecțiune frecvent întâlnită în rândul copiilor. Studiile efectuate în ultimii ani au arătat că prichindeii care petrec mai mult timp în spații închise, având activități ce necesită concentrare, precum jocurile pe calculator, tabletă ori telefon și chiar cititul, prezintă un risc crescut de a dezvolta miopie, spre deosebire de cei care își petrec timpul liber în aer liber. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?
Image by Paul Diaconu from Pixabay

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri