ghid pentru o viaţă împlinită

10 Retete de Torturi pentru aniversarea micututlui tau

slide-ul 2 / 10
10 Retete de Torturi pentru aniversarea micututlui tau: Tort tarta
Timp de preparare: o ora si jumatate
Dificultate: redusa
Ingrediente:
*

Tort tarta Timp de preparare: o ora si jumatate Dificultate: redusa Ingrediente: *

Tort tarta

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

* 7 oua ( reci-de la frigider)
* 6-7 linguri de zahar tos,
* 10-12 linguri de faina
* 1 praf de copt,
* 6-7 linguri de ulei,
* 1 lingurita esenta de rom,
* un borcan de 800 g-visine "marinate"( se pun visinele fara samburi cu zahar in borcan) acum se gasesc si in comert visine fara samburi,
* visine 40-50buc de la congelator , decongelate
* 2-3 lingurite de nuca de cocos,
* 25 grame de unt,
* 2 lingurite de cacao,
* 2 lingurite de zahar tos,
* ciocolata menaj-neagra-2-3 patrate,
* ciocolata menaj-alba-2-3 patrate,
* 1 lingura zama de lamaie,
* sare

Mod de preparare:

Un tort din tarta-se separa galbenusurile de albusuri
-se face o "maioneza" din galbenusuri+ulei+3 linguri zahar
-se bat "bezea" albusurile cu 3-4 linguri de zahar
-se amesteca usor, cele 2 compozitii,
-se pune faina "in ploaie", praful de copt "stins" in zeama de lamaie, apoi nuca de cocos, putina sare
**in functie de cat de mari sunt oualele se pune faina, astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta unei smantani groase,
-se pune "maglavaisul" intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-se pun visinele marinate in compozitie, scurse de sirop
-se pune tava in cuptorul incalzit pt. cca 30 min, se incearca cu o scobitoare daca e gata-scobitoarea ramane curata!
-se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna-la 360 de grade :) cu grija pe un platou sau o tava potrivita ca marime,
-se insiropeaza cu zeama de la visinele marinate, ici colo
-se pun visinele decongelate ca pe tabla de sah, deasupra blatului
-se face o crema glazura din cacao, apa, ciocolata neagra- care se amesteca la foc mic, apoi se pune untul, se omogenizeaza si se toarna calda cu o lingura peste blat si peste visine
-se topeste ciocolata alba cu 1-2 lingurita/e de apa si calda se toarna numai peste visine, ori in jurul acestora , dupa inspiratia fiecareia
-se da prajitura la rece

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 10 Retete de Torturi pentru aniversarea micututlui tau.

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.