3 / 11

empty

Tort camasa

Blat : 8 oua, 8 lg. zahar, 8 lg faina, 2 lg ulei, 1 plic praf de copt

Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca cele 2 compozitii si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace iar cand este rece se taie pe 3 nivele si se insiropeaza putin cu sirop format din apa, zahar si esenta de rom.

Crema ganache(cu ciocolata amaruie): 400 gr frisca lichida, 400 gr ciocolata amaruie de calitate.

Se topesc impreuna si se pune la rece peste noapte. Cand s-a racit se bate bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa.

Pasta de zahar 450 gr zahar pudra din comert 30 ml apa, 5 gr gelatina 50 gr miere sau energizant

Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva, nu trebuie sa fiarba si se adauga mierea. Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Ca sa-l intindeti bine inmuiati mainile in ulei. Cantitatile din reteta acesta de pasta de zahar sunt potrivite pt un tort mai mic. Dupa ce am insiropat foile de tort punem crema in interior, ultima foaie o ungem cu putin crema ca sa stea pasta de zahar bine lipita. Apoi lucram pasta de zahar, cu sucitorul intindem o foaie cu care acoperim tortul iar din restul ramas decupam si facem guler, cravata, buzunar. Este de efect si foarte gustos!

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri