4 / 11

empty

Tort bavarez cu citrice

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

* 4oua
* 500ml lapte
* 3 linguri faina
* 6 linguri zahar
* 500 gr frisca(hulala)
* 3 pliculete gelatina dr oetker
* fructe(portocale, pomelo,lamaie)
* piscoturi
* esenta vanilie si migdale

 

Mod de preparare:
Se imbraca toata suprafata vasului in care se va pune tortul cu folie si sa treaca putin de margini .
Citricele se taie felii rotunde si se pune zahar sa lase zeama. Piscoturile se inmoaie in zeama.
Crema 1: 4 albusuri se bat spuma.Dupa ce s-au intarit se amesteca cu frisca batuta.
Crema 2: 4 galbenuse se freaca cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 500 ml lapte. Se fierbe compozitia pe foc mic.

Se amesteca crema 2 rece cu crema 1 si cu 3 plicuri de gelatina dizolvate in apa. Se adauga esenta de vanilie/migdale.


In vasul infoliat si tapetat cu citrice se pune un strat de crema apoi unul de piscoturi inmoiate in sucul lasat de portocale. Apoi alt strat de crema si piscoturi terminand cu unul de crema. Se lasa la frigider cateva ore pentru a se intari. Cand s-a intarit se intoarce pe un platou si este gata de servit.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri