10 Retete de Torturi pentru aniversarea micututlui tau

9 / 10

Tort cu ricota si foaie de cacao sfarmata

Timp de preparare: o ora si jumatate


Dificultate: medie

Ingrediente:

* 400 gr faina ,
* 1 praf de copt,
* 50 gr cacao,
* 200gr zahar,
* 1 plic de vanilie,
* 1 ou
* 200 gr unt.

Pentru crema ai nevoie de:

* 500 ricota (sau urda de oi)
* 200gr dezahar
* 1 plic de vanilie
* 3 oua
* 250 gr de unt.

 

Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 150°. Unge o tava rotunda cu unt. Intr-un castron mai mare uniti faina si cacao, apoi puneti si zaharul, vanilia, oul si untul moale. Amestecati bine cu un tel sau cu mixerul toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Impartiti compozitia in doua parti. Turnati o parte in tava, adaugati crema de ricota si deasupra se pune aluatul ramas pe care il dati prin razatoare.


O reteta propusa de: gabriela vonas (delly000570)

 

10 / 10

Tort de capsuni

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

* BLAT 1:6 oua mari, 130gr.faina, 140 gr. zahar, 50 gr. amidon, 100 gr unt topit si racit, 20 gr. cacao, coaja de portocala razuita, vanilie, unt pentru uns tava si faina pentru tapetat.
* BLAT 2: 2 oua, 60 gr. zahar, 60 gr. faina, 1/2 plic praf de copt.
* CREMA: 500 gr. mascarpone, 150 ml frisca lichida batuta bine, 300 gr piure de capsuni, 250 gr capsuni taiate cubulete, 1 plic gelatina.
* PIURE DE CAPSUNI: 300 gr. capsuni, 250 gr. zahar, 1 lingura zeama de lamaie

 

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si vanilia pana se obtine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidon, cacao si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, amestecand bine. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute spuma si se mixeaza usor pana se incorporeaza perfect. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor(preincalzit la 170grade).
Pentru blatul doi, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se intaresc. Se adauga pe rand galbenusurile si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de tort si se coace o foaie.
Se face un piure de capsuni cu blender-ul, se adauga zaharul, zeama de lamaie si gelatina preparata dupa instructiuni.Se amesteca toate ingredientele pentru crema.Primul blat se taie in doua felii.Pentru insiroparea blaturilor se foloseste zeama de portocala, 2-3 capsuni mari si putin zahar.
Prima foaie de blat se pune pe platou,si se insiropeaza.Se adauga primul strat de crema. Se pune foaia de blat alb, se insiropeaza, se pune crema si se adauga si ultima foaie de blat, dupa care se insiropeaza si se acopera cu crema. Se orneaza cu frisca si fructe de sezon.


O reteta propusa de: ionita ramona (saramia)

 

Sursa: Delly, suplimentul de rtete culinare by Garbo.

1 / 10

Tort Locomotiva

Timp de preparare: 300 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat

* 8 oua
* 8 lg zahar
* 8 lg faina
* Esenta de vanilie

Crema

* 500 gr frisca
* 250 gr zahar
* 6 galbenusuri
* 1 1/2 plic gelatina
* esenta de vanilie
* razatura de portocale
* 1 cutie de ananas

Sirop

* 300 gr zahar
* 500 ml apa
* esenta de vanilie
* coaja de portocale

Decor

* 500 ml frisca

 

Mod de preparare:

Blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc potrivit.

Crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 100 ml apa rece.Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine.Aromatizam crema cu esenta vanilie , razatura de portocala si apoi incorporam si bucatelele de ananas

Siropul


Se fierbe apa cu zaharul .Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale.


Asamblare

Blatul se taie in 4 foi .Doua le folosim pentru a forma tortul de baza .Asezam prima foaie in forma in care l-am copt adaugam 3/4 din crema, punem si cea de-a doua foaie insiropata si dam la rece pana ce crema s-a inchegat foarte bine.


Din celelalte doua foi confectionam locomotiva, intre ele punand crema ramasa.

Se scoate tortul din forma se decoreaza cu frisca atat baza cat si locomotiva dupa imaginatia fiecaruia.


O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)

2 / 10

Tort tarta

Timp de preparare: o ora si jumatate

Dificultate: redusa

Ingrediente:

* 7 oua ( reci-de la frigider)
* 6-7 linguri de zahar tos,
* 10-12 linguri de faina
* 1 praf de copt,
* 6-7 linguri de ulei,
* 1 lingurita esenta de rom,
* un borcan de 800 g-visine "marinate"( se pun visinele fara samburi cu zahar in borcan) acum se gasesc si in comert visine fara samburi,
* visine 40-50buc de la congelator , decongelate
* 2-3 lingurite de nuca de cocos,
* 25 grame de unt,
* 2 lingurite de cacao,
* 2 lingurite de zahar tos,
* ciocolata menaj-neagra-2-3 patrate,
* ciocolata menaj-alba-2-3 patrate,
* 1 lingura zama de lamaie,
* sare

 

Mod de preparare:

Un tort din tarta-se separa galbenusurile de albusuri
-se face o "maioneza" din galbenusuri+ulei+3 linguri zahar
-se bat "bezea" albusurile cu 3-4 linguri de zahar
-se amesteca usor, cele 2 compozitii,
-se pune faina "in ploaie", praful de copt "stins" in zeama de lamaie, apoi nuca de cocos, putina sare
**in functie de cat de mari sunt oualele se pune faina, astfel incat sa se obtina un aluat de consistenta unei smantani groase,
-se pune "maglavaisul" intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina
-se pun visinele marinate in compozitie, scurse de sirop
-se pune tava in cuptorul incalzit pt. cca 30 min, se incearca cu o scobitoare daca e gata-scobitoarea ramane curata!
-se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna-la 360 de grade :) cu grija pe un platou sau o tava potrivita ca marime,
-se insiropeaza cu zeama de la visinele marinate, ici colo
-se pun visinele decongelate ca pe tabla de sah, deasupra blatului
-se face o crema glazura din cacao, apa, ciocolata neagra- care se amesteca la foc mic, apoi se pune untul, se omogenizeaza si se toarna calda cu o lingura peste blat si peste visine
-se topeste ciocolata alba cu 1-2 lingurita/e de apa si calda se toarna numai peste visine, ori in jurul acestora , dupa inspiratia fiecareia
-se da prajitura la rece

3 / 10

Tort camasa

Blat : 8 oua, 8 lg. zahar, 8 lg faina, 2 lg ulei, 1 plic praf de copt

Se freaca galbenusurile cu jumatate din zahar si cu uleiul. Se bat separat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca cele 2 compozitii si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace iar cand este rece se taie pe 3 nivele si se insiropeaza putin cu sirop format din apa, zahar si esenta de rom.

Crema ganache(cu ciocolata amaruie): 400 gr frisca lichida, 400 gr ciocolata amaruie de calitate.

Se topesc impreuna si se pune la rece peste noapte. Cand s-a racit se bate bine cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa.

Pasta de zahar 450 gr zahar pudra din comert 30 ml apa, 5 gr gelatina 50 gr miere sau energizant

Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva, nu trebuie sa fiarba si se adauga mierea. Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Ca sa-l intindeti bine inmuiati mainile in ulei. Cantitatile din reteta acesta de pasta de zahar sunt potrivite pt un tort mai mic. Dupa ce am insiropat foile de tort punem crema in interior, ultima foaie o ungem cu putin crema ca sa stea pasta de zahar bine lipita. Apoi lucram pasta de zahar, cu sucitorul intindem o foaie cu care acoperim tortul iar din restul ramas decupam si facem guler, cravata, buzunar. Este de efect si foarte gustos!

4 / 10

Tort bavarez cu citrice

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

* 4oua
* 500ml lapte
* 3 linguri faina
* 6 linguri zahar
* 500 gr frisca(hulala)
* 3 pliculete gelatina dr oetker
* fructe(portocale, pomelo,lamaie)
* piscoturi
* esenta vanilie si migdale

 

Mod de preparare:
Se imbraca toata suprafata vasului in care se va pune tortul cu folie si sa treaca putin de margini .
Citricele se taie felii rotunde si se pune zahar sa lase zeama. Piscoturile se inmoaie in zeama.
Crema 1: 4 albusuri se bat spuma.Dupa ce s-au intarit se amesteca cu frisca batuta.
Crema 2: 4 galbenuse se freaca cu 4 linguri de zahar, 3 linguri de faina si 500 ml lapte. Se fierbe compozitia pe foc mic.

Se amesteca crema 2 rece cu crema 1 si cu 3 plicuri de gelatina dizolvate in apa. Se adauga esenta de vanilie/migdale.


In vasul infoliat si tapetat cu citrice se pune un strat de crema apoi unul de piscoturi inmoiate in sucul lasat de portocale. Apoi alt strat de crema si piscoturi terminand cu unul de crema. Se lasa la frigider cateva ore pentru a se intari. Cand s-a intarit se intoarce pe un platou si este gata de servit.

 

Tort de visine

Tort de visine

5 / 10

Tort de visine

 

Timp de preparare:

55 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente: Tort de visine

Pentru blat:

* 100g.unt,
* 100g.zahar,
* coaja rasa de la o lamaie,
* 100g.faina,
* 2 oua,
* 1/2 lingurita de praf de copt,
* 1 praf de vanilie;

Pentru ornat: cateva visine;

Pentru crema:

* 180g.zahar,
* 100g.gem de visine,
* 14 foi de gelatina,
* 750g.iaurt cu gust de visine,
* 750g.frisca,
* coaja rasa de la o lamaie;


Mod de preparare:

1.Se prepara blatul:untul se bate cu telul impreuna cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga ouale ,puse pe rand, faina amestecata cu praful de copt si praful de vanilie.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Compozitia pentru blat se pune intr-o forma de tort unsa (diametrul de24 cm.)si se coace 20mn.Se scoate , se lasa sa se raceasca putin, se scote din forma si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar,

2.Se prepara crema:se inmoaie gelatina in apa rece , conform indicatiilor de pe plic.La foc moale se incalzeste 200g.iaurt cu gust de visine si zaharul.Se dizolva gelatina si se adauga in acest amestec.Se adauga restul de iaurt si coaja de lamaie.Se da la rece, la frigider.Cand s-a intarit, se inglobeaza frisca batuta.Se imparte in doua compozitia de iaurt si in jumatate de cantitate se inglobeaza gemul, amestecand cu o spatula.

3.Cele doua compozitii se pun in cate o punga cu sprit.Se aseaza un inel de torturi de jur imprejurul blatului.Cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice alternative.Se spriteaza al doilea strat de creme,tot in cercuri concentrice , dar de data aceasta alternand invers culorile:alb peste roz si roz peste alb .Se netezeste suprafata cu spatula si se spriteaza rozete din restul de crema.Tortul se da la frigider pentru 3-4 ore , ca sa se intareasca.

4.Inainte de servire se desprinde inelul si tortul se orneaza cu visine.
 

6 / 10

Tort de clatite pufoase cu capsuni

Timp de preparare: 30-45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

* 6 oua
* 500 ml lapte
* 2 plicuri de praf de copt
* 1 plic de zahar vanilat
* 1 esenta de rom/ vanilie
* Coja de lamaie
* 2 felii de lamaie
* 500 de grame de capsune proaspete ( sau orice alte fructe doriti)
* 200-300 de grame de zahar
* 300 de grame de faina alba
* 1 plic de frisca
* Sare
* Ulei/ unt pentru copt

 

Mod de preparare:

Tort de clatite pufoase cu capsuniSe bat albusurile spuma cu putina sare.Separat se amesteca galbenusurile, zaharul vanilat, 300 de ml de lapte, esenta si coaja de lamaie.Se incorporeaza in albusuri,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se coc pe rand in tigaia incinsa unsa cu ulei sau unt.
Intr-o cratita se pun la fiert capsunile cu zaharul si feliile de lamaie , in jur de 10 minute.Se opresc cateva pentru ornat.
Praful de frisca se bate cu 200 ml de lapte rece.
Pe o farfurie intinsa se pune cate o clatita, se adauga capsunile fierte, pana se formeaza tortul.Deasupra se orneaza cu frisca si capsuni proaspete.
Se serveste rece, cu o limonada cu gheata preparata in casa.
Pofta buna!

7 / 10

Tort aniversar

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Componente pentru blat:

* 13-oua
* 13-linguri de apa
* 26-linguri de faina
* 26-linguri de zahar
* 2-plicuri de vanilie
* 1-ligurita de coaja de portocale
* 1-praf de copt

Pentru crema:

* 2 budinci;
* 1 litru lapte,
* 1 margarina bunica;

Pentru decor:

* 2 pachete frisca ;
* 2 pliculete de intaritor de frisca;
* 1 ciocolata de lapte;
* bilute argintii de decor

 

Mod de preparare:


tort aniversarIn primul rind se desparte galbenusul de albus iar albusul se lasa 15 minute la odihna cu un pic de sare dupa care se bate un albus tare adaugind zaharul in ploaie in timp ce batem albusul pe la final. Dupa ce am batut albusul se adauga galbenusul, se adauga apa, praful de copt dizolvat cu un pic de otet, si la final faina amestecand de jos in sus. Se lasa la copt 25-30 minute; se lasa la racit se pot taia trei blaturi, se umecteaza cu un sirop la alegere si se umple cu crema; se decoreaza la alegere. Pofta buna!


O reteta propusa de: Erzsebet Marton (Maria65)

8 / 10

Tort cu glazura de ciocolata

Timp de preparare: 70 min

Dificultate: medie

Ingrediente:

Blat:

* 3 linguri pudra de cacao
* 200 g zahar pudra
* 200 g unt
* 3 oua mari
* 200 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 1 mana fulgi de migdale

Umplutura:

* 200 ml frisca lichida
* 3 banane coapte

Glazura de ciocolata:

* 100 g unt
* 100 g ciocolata razuita de buna calitate(eu am folosit cu alune)
* 100 g zahar
* 3 linguri de lapte

 

Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la treapta 4. Frecam pudra de cacao cu 4 linguri de apa clocotita pana se omogenizeaza. Intr-un alt castron batem spuma untul cu zaharul, adaugam crema de cacao, ouale, faina si praful de copt. Amestecam bine si introducem in aluat si fulgii de migdale. Turnam compozitia in 2 forme de dimensiuni egale, in care am pus initial cate o bucata de hartie de copt unsa cu unt. Coacem blaturile circa 25 de minute. Cand sunt gata, le lasam sa se raceasca, apoi le scoatem din forme.
Intr-un bol fixat deasupra unui vas cu apa clocotita, topim ingredientele pentru glazura de ciocolata. Amestecam pana se omogenizeaza, dupa care o lasam sa se raceasca. Batem frisca tare.
Pentru a realiza tortul, indepartam hartia de copt de pe blaturi. Punem pe unul din blaturi o parte din frisca peste care punem bananele taiate in jumatate. Acoperim cu restul de frisca si punem si al doilea blat deasupra, presand incet. Trecem cu un cutit pe marginea tortului pentru a netezi compozitia din interior si turnam si glazura de ciocolata.

Tort de visine

Rezumat

Va propunem zece retete delicioase de torturi atent alese pentru aniversarea copiilor!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri