21 Decembrie 2023 publicat în Copil 1 share-uri

Activitatile senzoriale pentru cei mici sunt o modalitate distractiva de a se juca, un prilej de explorare si invatare si nu in ultimul timp, de a petrece timp impreuna cu parintii. Iata cateva idei de activitati senzoriale simple si usor de realizat cu copiii.

Activitati senzoriale sunt acele activitati care stimuleaza simturile copiilor (vizual, olfactiv, auditiv, tactil, gustativ). Aceste activitati ii incurajeaza pe copii sa exploreze, sa se joace, sa devina inventivi si in acelasi timp le starneste curiozitatea pentru experimentele stiintifice (in cazul celor mai mari), pentru ca majoritatea acestor activitati au la baza principii simple de fizica.

Un alt beneficiu al activitatilor senzoriale este faptul ca parintii se implica in joaca celor mici, de la adunarea materialelor si confectionarea celor necesare activitatilor, pana la joaca efectiva alaturi de copii. Acest lucru contribuie la conectarea dintre copil si parinte, importanta pentru dezvoltarea emotionala a copiilor.

Multe activitati senzoriale pot fi realizate cu materiale pe care de cele mai multe ori le avem in casa. Astfel, nu e nevoie de jocuri sau jucarii scumpe pentru ca cei mici sa se implice in joaca si sa le placa. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Sursa foto: maroke/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri