Copiii privesc diferit scoala: unii abia asteapta sa mearga la scoala pentru a se intalni cu colegii, altora le e teama sa mearga zilnic intr-un loc unde nu cunosc pe nimeni si unde nu sunt insotiti de chipul protector al mamei sau al tatalui.
Parintii isi doresc ca fiii lor sa reuseasca in viata, sa aiba o cariera de succes, si pentru asta, considera ca micutii trebuie sa invete bine in scoala. De aceea ei trebuie sa se implice in educatia copiilor, insuflandu-le o atitudine pozitiva in ceea ce priveste scoala.
Cei mari trebuie sa adopte o atitudine echilibrata in ceea ce priveste laudele si mustrarile legate de scoala. Parintii nu trebuie sa fie prea delasatori pentru ca astfel copilul va observa ca nu i se cer multe lucruri si se va multumi cu putin, dar nici prea agresivi, deoarece criticile, batjocura si sacaiala nu ajuta cu nimic, ci mai rau, copilul priveste scoala si temele ca pe o corvoada.
Camera scolarului
Putem incepe sa ajutam copilul la scoala prin organizarea unui spatiu special amenajat pentru scrierea temelor si invatat. Scolarul va avea nevoie de un raft pe care sa-si aseze cartile si caietele, de un birou amplasat in acea parte a camerei care primeste cea mai multa lumina naturala si de un scaun. Camera scoarului trebuie sa fie linistita, departe de zgomotul de fond al treburilor casnice, de televizor, calculator, radio.
Atmosfera din familie
Se stie foarte bine ca in aceasta perioada, copilul imita foarte mult pe cei mari. Din aceasta cauza trebuie sa-i fiti exemplu. Atmosfera din familie trebuie sa fie una calda si primitoare, linistita, in care copilul sa aiba sentimentul de ocrotire, nu trebuie sa asiste la certuri si discutii. Familia trebuie sa se intereseze cum se descurca elevul la scoala, sa il incurajeze sa fie muncitor, sa citeasca, sa-i puna la dispozitie matreiale necesare imbogatirii cunostintelor.
Organizarea timpului
Parintele care se ocupa de scolar si il ajuta la teme stabileste cu acesta un program al lectiilor, care trebuie facute intr-un interval de timp prestabilit, pentru ca restul zilei sa poata fi dedicat jocului si plimbarilor in aer liber.
Lectiile si pauza
Copiii sunt capabili de o activitate intelectuala neintrerupta aproximativ 60 de minute; dupa acest interval ei necesita o pauza de 15 minute. In aceasta pauza ii poti oferi o gustare (fructe, biscuiti, cereale, lapte etc) deoarece activitatea intelectuala ii consuma energia si bateriile trebuie incarcate. Aceste cateva momente de relaxare nu trebuie sa constea in vizionatul unui desen la televizor sau joaca la calculator pentru ca obosesc si mai tare ochii.
Ajuta-l la scoala
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- ajutor la scoala
- camera scolarului
- copil
- educatia copilului
- elev
- lectii
- scoala
- scolar
- teme
Vizionare placuta
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români