IN ACEST ARTICOL:
Copiii privesc diferit scoala: unii abia asteapta sa mearga la scoala pentru a se intalni cu colegii, altora le e teama sa mearga zilnic intr-un loc unde nu cunosc pe nimeni si unde nu sunt insotiti de chipul protector al mamei sau al tatalui.
Odata stabilita ora lectiilor, intreaba-l ce tema are de pregatit, parcurgeti impreuna cerintele, cititi impreuna, scrieti si socotiti. Daca manualul este sarac, cautati informatii in alte carti, pe internet, informatii atractive care sa-I trezeasca curiozitatea si sa-l stimuleze pe scolar.
Cel care-l ajuta pe elev la teme este supus unei permanente provocari, el trebuie sa gaseasca metode de a atrage copilul sa invete intr-un mod placut. Nascociti cantecele, colorati pentru a integra oarecum joaca in cadrul temelor.
Parintele nu trebuie sa fie dezamagit daca nu reuseste sa rezolve lectiile micutului, nu rezolvarea temelor il va ajuta sa aiba succes la scoala!

Cum recompensez copilul pentru tema facuta?
Psihologii recomanda ca acest sistem sa nu fie folosit in ceea ce priveste scoala. Nu se recomanda expresii de genul : “Daca termini toate lectiile mergem in parc” sau “Daca termini toate lectiile iti cumpar o prajitura”. Copilului trebuie insuflata ideea de responsabilitate, el trebuie sa inteleaga ca nu intotdeauna facem ceea ce ne place, ci e necesar sa facem si ceea ce trebuie.

Randamentul pe care il are copilul la scoala nu depinde neaparat de cat de dotat intelectual este, ci depinde foarte mult si de echilibrul intre starea fizica si cea emotionala a scolarului. Copilul care este nefericit sau nu se simte bine din punct de vedere fizic, va avea rezultate slabe la scoala. De aceea invata sa-ti cunosti copilul si incearca sa-l faci fericit. Numai astfel, cu calm si liniste va avea rezultate bune la invatatura!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri