Prin folosirea metodelor de invatare a educatiei copilului, acesta incepe sa realizeze ca exista o legatura intre modul in care se comporta si consecintele si urmarile ce rezulta in urma comportamentului.
Pedeapsa nu trebuie sa fie exagerat de severa (acest tip de pedepse inraiesc copilul si il determina sa aiba o atitudine rebela) si ea nu trebuie sa constea in pedeapsa corporala.

O pedeapsa trebuie aplicata imediat dupa ce comportamentul inadecvat a fost savarsit si parintii trebuie sa-i explice foarte clar copilului, pe un ton calm, pentru ce anume este pedepsit. Tonul pe care ne adresam copilului este foarte important, nu trebuie sa fim agresivi, sa tipam si sa-i vorbim urat, astfel il infricosam si el nu se va concentra sa inteleaga ce a gresit, ci atentia lui se va focaliza pe frica indusa de agresivitatea noastra.

Pedepsele uzuale folosite de majoritatea parintilor sunt: confiscarea obiectelor preferate (jucarii), interzicerea unor activitati care ii plac copilului (joaca la calculator, uitatul la televizor, plimbatul in parc, iesitul la joaca cu prietenii) .

Este greu pentru un parinte sa aplice o pedeapsa pentru ca el trebuie sa analizeze foarte bine situatia si sa gaseasca mustrarea potrivita situatiei; altfel, el risca sa aplice o pedeapsa prea aspra, care inraieste copilul, sau una prea blanda, care nu va avea niciun efect in ceea ce priveste corectarea comportamentului copilului.

Parintele trebuie sa-si cunoasca foarte bine copilul, pentru ca numai asa va fi capabil sa recompenseze sau sa pedepseasca copilul intr-un mod corect, sa-i ofere drept rasplata lucruri care-i plac si sa-l priveze de acestea atunci cand greseste.

Acest sistem trebuie folosit inteligent si nu este indicat sa abuzam de el. Este foarte important cum ii educam pe micutii nostri si ce idei si principii le insuflam de mici. Prin folosirea abuziva a acestui sistem, copii, deveniti oameni mari, nu vor avea pricncipii si scopuri, ci vor dori sa evite pedeapsa sau sa obtina o recompensa, astfel fiind educati.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri