Bucuria jocului o are fiecare dintre noi, copii sau adulti in toata firea. Pentru fiecare varsta joaca este importanta, dar mai ales la copil, contribuind la dezvoltarea si definirea imaginatiei si creativitatii, a personalitatii si abilitatilor pe care trebuie sa le deprinda orice copil.
Cum se joaca intre 0-1 ani?
In principal, jucariile potrivite acestei perioade sunt cele care permit interactiunea mai multor lucruri (sunete, culori), astfel ca mai multe simturi ale celui mic sunt solicitate simultan.
Se recomanda jucariile frumos colorate, cele care scot diferite sunete, mingiile de cauciuc, jucariile din material texil hipoalergen moi si pufoase fara aceesorii ce pot pune in pericol viata copilului (nasturi sau mustati ale jucariilor de plus etc).
Din cauza ca in aceasta perioada cei mici sufera de dureri ale gingiilor pentru ca erup primii dintisori, pot fi folositoare si jucariile de cauciuc (inele gingivale) care calmeaza durerile.
Jucariile pentru 1-2 ani
Copilul incepe sa mearga si sa vorbesca la aceasta varsta, asa ca este fascinat de modul in care jucariile raspund la actiunile sale: ciocane de plastic care scot zgomot cand sunt lovite, mingile pe care le poate arunca.
Sunt de preferat orice fel de jucarii care scot zgomote, spun o litera a alfabetului, spun o poezie sau canta un cantecel. Daca bebe e expus limbajului, va fi determinat sa inceapa sa pronunte si el cateva silabe.
Puzzle-urile simple, cuburile cu forme si cartile colorate ii stimuleaza intelectul.
Afla mai multe despre jucariile potrivite acestei varste citind articolul Cu ce se joaca copilasul intre 1 si 2 ani?
Ce jucarii alegem intre 2-3 ani?
La aceasta varsta, copiii au abilitatile motorii definite si pot realiza singuri un puzzle sau un joc cu forme (cuburi) si de asemenea se vor juca imitand actiunile persoanelor din jur.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”