Copiii au nevoie de multa dragoste si afectiune pentru a creste sanatosi din punct de vedere fizic si psihic.
Fa-ti timp pentru copilul tau, iar daca ai mai multi copii, petrece timp singura cu fiecare in parte. Astfel, fiecare va intelege ca si el este la fel de important ca si fratele sau surioara sa. Mergeti impreuna la o plimbare in parc, la muzeu, in parcul de distractii sau la o cofetarie pentru a-i oferi copilului sentimentul ca are atentia ta in totalitate si acest timp este dedicat special doar pentru el.

Cand vrei sa-i vii in ajutor copilului tau, intreaba-l mai intai daca este de acord cu acest lucru si daca are nevoie de ajutor. Uneori cei mici simt nevoia sa fie independenti si se poate sa fie deranjati de ajutorul acordat fortat.

Darurile nu trebuie sa ii fie facute ca si rasplata pentru buna purtare, pentru ca este ascultator sau pentru ca i-ai zis: “Daca iti faci temele pentru acasa, iti cumpar o jucarie”. In acest fel, copilul va asocia rasplata materiala cu un reflex, un automatism si va ajunge sa ceara daruri in schimbul serviciilor oferite.

Cand este necesar sa devii autoritar, nu uita ca trebuie sa amendezi si sa critici comportamentul neadecvat, si nu pe cel mic ca si persoana. Vorbeste calm, fara sa ridici tonul, gandeste-te inainte la ce ii vei spune pentru a folosi cel mai potrivit limbaj pentru ca cel mic sa inteleaga ce a gresit si cum poate repara greseala.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri