In zilele noastre, sa stii cel putin o limba staina nu mai este o raritate. Limbile straine deschid noi orizonturi, ajuta la dezvoltarea intelectului si inlesnesc comunicarea. De aceea, daca vrei ca micutul tau sa devina un mic poliglot, trebuie sa-l inveti limbi straine inca din copilarie.
Limbile straine de baza in zilele noastre sunt engleza si germana. Din cauza ca germana este o limba mai dificila, se recomanda ca ea sa fie invatata prima, deoarece copiii invata mai usor cand sunt micuti, si la varsta de 6-7 ani, sa continue cu engleza. De asemenea, copilul poate studia franceza, spaniola sau italiana.

Cum sa-l invat o limba staina?

In ceea ce priveste modalitatea in care il poti invata o limba straina ai mai multe variante: poti sa-ti faci timp sa te ocupi singura de copil, il poti duce la o gradinita bilingva, il poti inscrie la cursuri de limbi straine pentru prescolari sau te poti folosi de serviciile unui meditator.

Daca alegi sa iti dedici timpul pentru a-l invata chiar tu o limba straina pe copil trebuie sa cunosti foarte bine limba pe vrei ca micutul sa o invete pentru a evita sa il inveti prost inca de la inceput, deoarece mai tarziu va fi mult mai dificil de corectat.

Copilul nu trebuie sa simta ca este obligat in vre-un fel sa invete o limba noua, acest lucru trebuie sa se petreaca cat mai natural si folosind cat mai mult joaca, pentru ca el trebuie sa invete cu placere.

Dedica-ti cateva ore (2-3 ore) zilnic pentru initierea copilului in tainele unei limbi straine.

Poeziile, cantecelele, povestile, casetele sau posturile de televiziune ce difuzeaza desene animate in limbi straine, jocurile il pot stimula si antrena pe viitorul poliglot sa invete o alta limba decat cea materna. Spune-i cuvinte simple, invata-l sa numere si daca iti permiti din punct de vedere financiar, il poti duce in excursie intr-o tara in care se vorbeste curent limba pe care doresti ca cel mic sa o cunoasca.

Daca vrei sa-l inveti sa si scrie in acea limba este bine sa mai astepti- copilul nu stie sa scrie inca nici in limba materna, scrisul necesitand multa munca si rabdare

Nu uita ca “repetitia este mama invataturii” si reia in mod regulat cu micutul ceea ce a invatat: pune-l sa-ti spuna poeziile, cantecelele, cuvintele noi etc., pentru ca, fara repetitie, el va uita rapid ceea ce si-a insusit.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri