Cum sa-l invat o limba staina?
In ceea ce priveste modalitatea in care il poti invata o limba straina ai mai multe variante: poti sa-ti faci timp sa te ocupi singura de copil, il poti duce la o gradinita bilingva, il poti inscrie la cursuri de limbi straine pentru prescolari sau te poti folosi de serviciile unui meditator.
Daca alegi sa iti dedici timpul pentru a-l invata chiar tu o limba straina pe copil trebuie sa cunosti foarte bine limba pe vrei ca micutul sa o invete pentru a evita sa il inveti prost inca de la inceput, deoarece mai tarziu va fi mult mai dificil de corectat.
Copilul nu trebuie sa simta ca este obligat in vre-un fel sa invete o limba noua, acest lucru trebuie sa se petreaca cat mai natural si folosind cat mai mult joaca, pentru ca el trebuie sa invete cu placere.
Dedica-ti cateva ore (2-3 ore) zilnic pentru initierea copilului in tainele unei limbi straine.
Poeziile, cantecelele, povestile, casetele sau posturile de televiziune ce difuzeaza desene animate in limbi straine, jocurile il pot stimula si antrena pe viitorul poliglot sa invete o alta limba decat cea materna. Spune-i cuvinte simple, invata-l sa numere si daca iti permiti din punct de vedere financiar, il poti duce in excursie intr-o tara in care se vorbeste curent limba pe care doresti ca cel mic sa o cunoasca.
Daca vrei sa-l inveti sa si scrie in acea limba este bine sa mai astepti- copilul nu stie sa scrie inca nici in limba materna, scrisul necesitand multa munca si rabdare
Nu uita ca “repetitia este mama invataturii” si reia in mod regulat cu micutul ceea ce a invatat: pune-l sa-ti spuna poeziile, cantecelele, cuvintele noi etc., pentru ca, fara repetitie, el va uita rapid ceea ce si-a insusit.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?