Cu siguranta copilul tau te-a enervat macar o data atat de tare incat ai intrecut masura, dandu-i macar o palma la fund. Este bine sa eviti sa aplici astfel de corectii fizice copilului tau, deoarece pe termen lung nu vor functiona. Pedeapsa corporala poate determina tulburari ale pesonalitatii si traume psihice si poate scadea respectul de sine al copilului.
Atunci cand copilul se comporta necorespunzator, trimite-l in camera lui pentru cateva minute- de obicei este necesar sa stea singur cate un minut pentru fiecare an de viata (adica daca are 5 ani ar trebuie sa stea singur 5 minute)- astfel el va avea timp sa se linisteasca, sa reflecteze asupra comportamentului si asupra greselilor facute. Va ajunge chiar sa-i para rau si la sfarsit va veni sa-si ceara iertare. In timpul cat sta pedepsit, trebuie sa mentii o atitudine ferma, sa nu iti arati sentimentele si slabiciunile tale si sa nu-i acorzi atentie micutului.
Dupa aceste cateva minute de izolare, discuta cu copilul ce anume a gresit, cum trebuia sa reactioneze si care sunt consecintele unui comportament gresit (de exemplu explica-i ca daca dupa ce se joaca nu-si pune in ordine jucariile in locul special destinat, ii vei confisca toate jucariile).
Bineinteles ca si rasplatind si laudand comportamentul corect copilul va invata cum trebuie sa se comporte si ce este bine sa faca.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Au înflorit LANURILE DE RAPIȚĂ, câmpuri de lumină unde ți se odihnește sufletul. Bucurați-vă de marea de galben -IMAGINI DE VIS!
Pe o pânză de păianjen, Dă-i bătaie, Regina mamă și Gaițele, spectacole de comedie și dramă, la început de iulie pe scena TNB
Comedie, dramă și personaje de neuitat, „Take, Ianke și Cadîr”, „Fluturi, fluturi...”, „Gaițele” în turneu național
Un articol de Simona Prodanoiu
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă