Ia in calcul siguranta copilului tau!
Desigur ca, atunci cand adopti un animal de casa trebuie sa o faci cu judecata astfel incat sa nu periclitezi siguranta copilului tau. Pana la varsta de 6 ani copiii ar trebui mereu supravegheati atunci cand sunt in preajma unui animal. In general, se recomanda ca cel mic sa primeasca un animalut in jurul varstei de 10-12 ani.
Daca in casa exista animale, curatenia este foarte importanta, deoarece anumiti paraziti din fecalele animalelor pot fi transmisi copilului. Se recomanda deparazitarea si vaccinarea periodica a animalului pentru a evita imbolnavirea micutului cu diferiti germeni.
Copilul nu trebuie sa se joace in vecinatatea locurilor in care isi face nevoile sau sa se joace cu jucariile animalelor. Atentie si la zgarda pentru purici pe care o poarta pisicile sau cainii, deoarece pe ea se gasesc urme de insecticide.
Elimina-i teama de animale!
In general, daca cei mici cresc de la o varsta frageda in preajma unui animal, ei incep sa iubesca toate animalele si astfel teama dispare.
Daca copilului tau ii e frica de animale, ii poti alunga teama povestindu-i intamplari imaginare sau citindu-i povesti cu animale prietenoase.
Daca copilului ii e frica de caine sau de pisica, ii poti cumpara un puiut pe care sa-l creasca de mic, eliminand astfel teama nejustificata.
Daruieste-i copilului tau un prieten, un tovaras de joaca care-l va iubi neconditionat. Grija de fiecare zi fata de animal cultiva in micul pui de om simtul raspunderii si al responsabilitatii, ajutandu-l sa-si dezvolte afectivitarea si capacitatea de a empatiza.
Un articol de Simona Prodanoiu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?