Cu siguranta ca de-a lungul timpului, copilul tau a insistat de nenumarate ori sa-i cumperi un animal de companie, dar ai stat in dubii, nestiind daca acest lucru este de bun augur sau nu pentru micutul tau.

Cu siguranta ca de-a lungul timpului, copilul tau a insistat de nenumarate ori sa-i cumperi un animal de companie, dar ai stat in dubii, nestiind daca acest lucru este de bun augur sau nu pentru micutul tau.

Animalul de casa aflat in preajma unui copil are o influenta cat se poate de benefica asupra acestuia. Copiii adora animalele si sunt incantati de a le avea in preajma si a se juca cu ele. In schimb, animalele ii ajuta pe cei mici sa devina mai activi si mai dragastosi.

Este benefica prezenta animalelor de companie in viata copilului?

Lasand la o parte faptul ca prezenta unui animal de companie necesita respectarea anumitor reguli de igiena stricte si asumarea unor responsabilitati, este cat se poate de bine pentru copilul tau sa aiba un animal in preajma.

Specialistii au aratat ca prezenta unui animal in viata copilului il influenteaza in mod pozitiv, copilul vazand in animal un prieten cu care se joaca, vorbeste si intreprinde diferite activitati. Relatia care se creaza intre un copil si partenerul sau de joaca necuvantator ajuta la dezvoltarea fizica, psihica si sociala armonioasa a micutului.

Cum alegem animalul potrivit?

Cand decizi sa-i cumperi copilului tau un animal de casa trebuie sa iei in calcul acesta sa fie corespunzator casei si situatiei tale familiale: sa nu iei de exemplu un caine de talie foarte mare in conditiile in care locuiesti intr-un apartament, deoarece un astfel de animal are nevoie de spatiu si libertate de miscare. Pentru un apartament se recomanda un caine de talie mai micuta, o pisica, hamster, porcusor de guineea sau un acvariu cu pesti.

O alta problema in alegerea unui animal o reprezinta costurile pe care le necesita ingrijirea lui, hrana, vaccinarile si deparazitarile periodice.

Inainte de a avea un animal stabileste impreuna cu sotul si cu cel mic (daca e capabil sa inteleaga) responsabilitatea care trebuie sa si-o asume fiecare fata de acest animal.Copiii sunt incantati sa se implice in problemele privind ingrijirea, cresterea, asigurarea hranei si a adapostului, a educatiei unui animal de casa.

Atunci cand intentionezi sa faci copilului o bucurie, daruindu-i un animal de companie, tine cont si de preferintele lui.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri