Tot mai des, in zilele noastre, parintii isi invata copiii chiar dinainte de a merge la scoala, sa scrie si sa citeasca si astfel clasa nu mai porneste pe picior de egalitate intre toti prichindeii, unii stiind, iar altii nestiind sa citeasca. De aceea, ca si mamica poate te-ai gandit ca ar trebui sa te conformezi si sa tii pasul cu lumea, invatandu-l de mic pe puiul tau tainele cititului si scrisului.
Ai grija sa nu fie distras sau obosit pentru ca scrisul necesita multa concentrare si un cap limpede. iar in ceea ce te priveste, mentine o atitudine calma, nu ridica tonul pentru ca nu vei face treaba cu nervi.

Acorda-i suficient timp copilului sa-si organizeze ideile pe care le are in minte si nu-l grabi; poti chiar sa-i propui tu diferite proiecte despre care sa scrie.

Tine minte ca niciodata sa nu te oferi tu sa-i scrii tema pentru scoala- oricum invatatoarea isi va da seama ca nu e scrisul sau si il va face mai rau de rusine.

Incurajeaza-l sa scrie poeziile din carti, versuri ale cantecelor favorite. Ii poti sugera chiar sa tina un jurnal in care sa isi noteze ideile si sentimentele, lucrurile ce s-au petrecut peste zi.

Apeleaza la jocuri, cuvinte incrucisate pentru copii si puzzle-uri care il ajuta pe copil sa-si imbogateasca vocabularul si sa capete de asemenea fluenta in scris si vorbit.

Mentine o atitudine pozitiva si lauda-l atunci cand esti multumita de modul in care scrie- astfel il vei determina sa nu-si piarda increderea si sa incerce sa se perfectioneze.

Pentru a-i usura procesul de scriere, trebuie deci sa-i furnizezi copilului multe carti pe care sa le citeasca, sa practice copiatul frazelor, naratiunea si dictarea si sa ii acorzi timpul suficient pentru organizarea ideilor. Cu putina rabdare veti reusi impreuna!
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri