Acorda-i suficient timp copilului sa-si organizeze ideile pe care le are in minte si nu-l grabi; poti chiar sa-i propui tu diferite proiecte despre care sa scrie.
Tine minte ca niciodata sa nu te oferi tu sa-i scrii tema pentru scoala- oricum invatatoarea isi va da seama ca nu e scrisul sau si il va face mai rau de rusine.
Incurajeaza-l sa scrie poeziile din carti, versuri ale cantecelor favorite. Ii poti sugera chiar sa tina un jurnal in care sa isi noteze ideile si sentimentele, lucrurile ce s-au petrecut peste zi.
Apeleaza la jocuri, cuvinte incrucisate pentru copii si puzzle-uri care il ajuta pe copil sa-si imbogateasca vocabularul si sa capete de asemenea fluenta in scris si vorbit.
Mentine o atitudine pozitiva si lauda-l atunci cand esti multumita de modul in care scrie- astfel il vei determina sa nu-si piarda increderea si sa incerce sa se perfectioneze.
Pentru a-i usura procesul de scriere, trebuie deci sa-i furnizezi copilului multe carti pe care sa le citeasca, sa practice copiatul frazelor, naratiunea si dictarea si sa ii acorzi timpul suficient pentru organizarea ideilor. Cu putina rabdare veti reusi impreuna!
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară