Cunoscuta campioana Gabriela Szabo a dat startul celei de-a treia editii a campaniei sociale Sport pentru Viata, printr-un amplu concurs de desen cu tema Sportivul Preferat. Concursul s-a adresat copiilor din clasele primare si a reprezentat o ocazie de a realiza o cercetare privind sportivii care ocupa primele locuri in preferintele copiilor, precum si sporturile cele mai indragite.

La gimnastica, Nadia Comaneci conduce detasat, fiind urmata cu doar 11,2% din totalul desenurilor reprezentand gimnastica de Catalina Ponor.

Alte sporturi reprezentate de copiii participanti la Concursul de arte plastice sunt, in ordine: atletism(3.38%) patinajul (2,24%), boxul (2%), înotul (2%), baschetul (1,74%), wrestlingul (1,75%), haltere (1%), polo (0,75%), dansul sportiv (0,5%) si automobilism, canotaj, hipism, hochei, motociclism, snooker, taekwondo – acestea din urma avand fiecare o reprezentare de 0,25%. Interesanta este si prezenta wrestlingului printre sporturile reprezentate: desenele sunt de obicei stereotipe, infatisand luptatorul tinand deasupra capului centura, dar si destul de violente prin prisma formelor corpului, culorii.

Nu doar copiii castigatori la acest concurs vor fi premiati, dar si scolile din care fac parte: Scoala nr.1, Scoala nr. 7, Scoala nr. 170, Scoala nr. 183 si Scoala nr. 184. Cele 5 scoli castigatoare vor gazdui, in perioada 26-30 mai, caravana de promovare a sportului – Sportur. Aceasta va aduce in curtea scolii marii sportivi campioni ai Romaniei: Vlad Hagiu, Monica Iagar, Andreea Raducan, Elisabeta Lipa, Catalina Ponor, Claudia Isaila, Diana Oprea, Oana Pantelimon si Laura Badea. Ei isi vor lua in serios rolul de profesori si le vor explica copiilor cat de important este sportul pentru o viata sanatoasa, cum le-a schimbat lor viata, iar apoi vor lua pozitia de suporteri la numeroasele jocuri cu mii de premii, desfasurate in scoli.

Dupa Sportur, campania va continua cu mega-evenimentul pentru copii, aflat la a treia editie – Arenele de Joaca (7-8 Iunie, Herastrau, Roata Mare), si cu proiectul social Acasa pe podium, prin care vor fi selectati copii talentati la atletism, aflati in centrele de plasament.

Evenimentele fac parte din campania sociala Sport pentru Viata, initiata de Gabriela Szabo in 2006, sub sloganul „Corpul omenesc e construit pentru miscare”. Obiectivele sale constau in: promovarea miscarii sportive, atragerea copiilor catre sport si constientizarea parintilor asupra rolului pe care miscarea il joaca in dezvoltarea fizica si psihica a celor mici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri