In ultimii ani tot mai multi parinti decid sa-si dea copii cat mai devreme la scoala, ii invata sa scrie si sa citeasca inainte de a ajunge la scoala, scurtandu-le copilaria biologica.
In ultimii ani tot mai multi parinti decid sa-si dea copii cat mai devreme la scoala, ii invata sa scrie si sa citeasca inainte de a ajunge la scoala, scurtandu-le copilaria biologica.

Pana la varsta de 5 ani copilul nu trebuie stresat si supus la eforturi intelectuale mari, altfel s-ar interveni in ritmul lui de crestere naturala. De la 5 si pana la 7 ani, varsta optima la care orice copil ar trebui sa inceapa sa mearga la scoala, copilului trebuie sa i se prezinte doar exercitii asemanatoare cu cele pe care le va vedea la scoala, pentru ca acestea sa nu-i fie complet straine, dar chiar si asa copilul mai mic de 7 ani nu trebuie stresat cu probleme de scoala, va avea atatia ani in care sa invete carte, acum este timpul sa se bucure de copilarie, sa se joace.

Medicii sunt de parere ca varsta optima pentru inceperea scolii este de 7 ani, si nu mai devreme, pe cand dascalii sunt convinsi ca pentru clasa I ar fi suficienta varsta de 6 ani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

In multe tari dezvoltate in care pana acum scoala incepea la 7 ani, se cauta alungirea perioadei de scolarizare prin scaderea varstei de scolarizare la 6 ani. Statisticile facute arata ca in cativa ani in multe tari varsta de scolarizare va scadea drastic, copiii trebuind sa mearga la scoala de timpuriu, chiar daca nu au dezvoltarea fizica si intelectuala necesara pentru a trece spre pragul de scolari.

Nu as sfatui parintii sa se grabeasca cu inceperea scolii, deoarece odata cu scoala vin mai multe probleme, mai multe responsabilitati si griji si pentru micuti, dar si pentru ei. Daca ziua de nastere a copilului este undeva la mijlocul anului, atunci este mai bine ca inceperea scolii sa fie amanata pentru anul scolar urmator.

Dar chiar merita sa le scurtam copilaria? Cand suntem mici cu toii ne dorim sa fim oameni mari, dar nimeni nu se mai bucura cand e “om mare”. Lasati copiii sa-si traiasca cea mai frumoasa perioada a vietii… copilaria! Cu un an in plus sau in minus nu-i veti transforma peste noapte in mari savanti.

THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri