Odata ce copilul incepe sa-si roada unghiile, acest obicei devine greu de oprit. Devine un tic, copilul baga mana in gura si isi roade unghiile fara sa mai constientizeze acest lucru, iar morala si cicaleala nu mai pot face mare lucru in aceasta privinta, copilul se opreste pe moment, dar mai tarziu, fara sa-si dea seama, se trezeste cu mana in gura.
Explica-i ca daca isi roade unghiile vor creste urat, vor fi scurte si se vor rupe repede, iar pe langa aspectul estetic, rosul unghiilor poate cauza sangerari sau infectii. Pe langa aceste aspecte ar trebui sa-i spui si ca mainile sunt murdare, iar sub unghii se acumuleaza multa mizerie, astfel ca odata ce duce mana la gura favorizeaza contactarea germenilor.

In cazul in care copilul este dispus sa faca oarecare eforturi pentru renuntarea la acest obicei, stabiliti impreuna un cod verbal sau nonverbal cu care sa-l poti atentiona atunci cand isi roade unghiile involuntar.

Daca ai o fata, incurajeaz-o sa renunte la rosul unghiilor pentru a avea o manichiura frumoasa, iar daca va reusi promite-i ca o vei recompensa cu o manichiura la un salon de infrumusetare pentru a realiza ce unghii frumoase poate avea.

Daca observi ca cel mic trece printr-o perioada linistita din punct de vedere fizic si isi roade unghiile, nu face prea mare caz, dar daca copilul trece printr-o perioada grea in care rosul unghiilor nu este unicul comportament nepotrivit, atunci ar trebui sa-ti faci probleme in privinta cauzei acestor obiceiuri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri