Cu siguranta te-ai confruntat cu o adevarata tragedie, plansete si urlete, atunci cand a trebuit sa-i dai copilului tau medicamentele. Nu poti transforma pastilele astfel incat sa aiba un gust bun, dar cu putin fler si creativitate iti poti convinge copilul sa le ia fara sa faca prea mare caz.
Cu siguranta te-ai confruntat cu o adevarata “tragedie”, plansete si urlete, atunci cand a trebuit sa-i dai copilului tau medicamentele. Nu poti transforma pastilele astfel incat sa aiba un gust bun, dar cu putin fler si creativitate iti poti convinge copilul sa le ia fara sa faca prea mare caz.

Fie ca le displace gustul , nu vor sa fie obligati sau pur si simplu sunt prea bolnavi ca coopereze, majoritatea copiilor refuza cu desavarsire sa inghita pastilele prescrise de medic. Drept urmare, parintii se agita peste masura si ajung sa oblige copilul sa inghita medicamentele. Dupa cateva incercari nereusite ei gasesc tot felul de smecherii pentru a-i determina sa ia "bulinele" necesare.

Copiii se cred invincibili si atunci cand te vad ca te agiti pe langa ei parca mai rau iti fac in ciuda. Ei nu au puterea sa inteleaga de ce sunt obligati sa inghita o substanta ce are un gust si un miros groaznic si au impresia ca daca sunt lasati in pace problema se va vindeca de la sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Cand ii este prescris un medicament, roaga-l pe medic sa-i explice pe intelesul sau de ce este neaparata nevoie sa-l ia. Spune-i ca este bolnav si ca poate scapa de boala doar daca ia intocmai tratamentul, la urma urmei nici lui nu-i place sa se simta rau, nu-i asa?

De multe ori, copiii decid ce medicamente sa ia si ce nu, bazandu-se pe felul in care acestea arata, cu cat sunt mai frumos colorate, cu atat sunt mai atrasi de ele. Discuta cu medicul si roaga-l sa-ti prescrie, daca exista, pentru acea afectiune medicamnete mai colorate care sa-i trezeasca interesul copilului.

Daca vezi ca micutul varsa sau scuipa medicamentul, incearca sa eviti sa i-l administrezi pe cale orala. La aproape orice substanta exista mai multe cai de administrare si poti incerca mai degraba un supozitor.

O alta tactica pe care majoritatea parintilor o abordeaza cand se confrunta cu aceasta problema este amestecarea medicamentului cu alimente sau lichide (diferite siropuri, sucuri de fructe sau iaurturi aromate) ce au gust dulce, pentru a masca amareala pastilei. Sau ii poti promite ceva dulce, dar numai dupa ce si-a luat pastila- explica-i ca, cu cat va inghiti medicamentul mai repede, cu atat mai repede se va bucura de dulcele promis.
Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Va urma

Citeste in editia Kidz de joi continuarea articolului!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri