Locul numeroaselor descoperiri, gradina poate ascunde cateva capcane, capabile sa provoace daune si uneori chiar drame. In perioada vacantelor, cei mai norocosi iubitori de gradinarit evadeaza din cotidian in gradinile parintilor sau ale bunicilor, unde se pot insa confrunta si cu unele probleme. Iata cateva din cele mai frecvente:
Locul numeroaselor descoperiri, gradina poate ascunde cateva capcane, capabile sa provoace daune si uneori chiar drame. In perioada vacantelor, cei mai norocosi iubitori de gradinarit evadeaza din cotidian in gradinile parintilor sau ale bunicilor, unde se pot insa confrunta si cu unele probleme. Iata cateva din cele mai frecvente:

Gratarul: riscurile sunt evidente, arsurile mai mult sau mai putin grave. Atentie la cei mai mici a caror fata este la inaltimea grilajului gratarului. O atentie sporita fata de gratarele transportabile, care sunt adesea instabile. Datorita alcoolului sau gazului folosit pentru aprindere, care produce o ardere rapida, focul nu trebuie lasat niciodata nesupravegheat, mai cu seama atunci cand sunt copii in preajma.

Piscina, bazinul: piscinele de tot felul, mai nou cele gonflabile sunt bucuria atat a celor mici cat si a celor mai mari. Pentru a evita o drama (au existat cazuri de copii mici ce s-au inecat intr-o apa de cativa centimetri), nu lasati copii nesupravegheati

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Moșii de Vară: Tradiții și obiceiuri străvechi de Sâmbăta Morților pentru liniștea sufletelor celor plecați și sănătatea celor rămași. Ce se împarte în această zi și ce obiceiuri să respecți!   5 sfaturi practice pentru îngrijirea pielii în timpul verii Good Routine și Regina Maria demarează un studiu clinic

Produsele de tratament fito-sanitar: produsele destinate intretinerii plantelor sunt adesea foarte toxice, asadar trebuie depozitate pe un raft inalt, intr-un loc ferit de lumina si de caldura, pentru a evita evaporarea in cazul lipsei de etanseitate a recipientelor in care sunt plasate.

Plante toxice: atunci cand apar copiii realizam in ce masura prietenele noastre, plantele, pot fi si inamici redutabili. Totusi, nu va panicati: daca un copil se joaca langa un oleandru rosu, asta nu presupune ca acesta din urma trebuie taiat numaidecat.

Cel mai util este sa stim care sunt plantele cele mai periculoase, lucru ce ne va ajuta sa reactionam mai eficient in cazul unei intoxicatii. Printre cele mai cunoscute plante cu potential periculos enumeram aucuba, pyracantha, clematita, glicina, hortensia, rododendron, bujorul etc.
Ce filme vedem la cinema vara aceasta Yuki Saaki, japonezul care pune roboții să creeze în locul oamenilor Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani?

Cea mai buna cale de actiune, in afara unei supravegheri atente, este de a explica foarte clar copiilor ca sub nici o forma nu trebuie sa duca la gura flori, tulpini sau frunze culese prin gradina. Nu trebuie insa sa uitati sa le explicati bucuriile ce-i asteapta in livada de pomi fructiferi sau in gradina de legume, formandu-i de mici in spiritul unei alimentatii sanatoase si a unei vieti active, apropiate de natura.

Sursa: Condo.ro

Va recomandam si alte articole interesante de pe Condo.ro:

Primul hotel ecologic din Romania

Cateva idei pentru baie

Mobilier pentru living


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri