Se vorbeste foarte mult in ultima vreme despre siguranta pe care le-o ofera jucariile copiilor si nu e de mirare ca parintii sunt tot mai ingrijorati.
Se vorbeste foarte mult in ultima vreme despre siguranta pe care le-o ofera jucariile copiilor si nu e de mirare ca parintii sunt tot mai ingrijorati.

Se pare ca chiar si jucariile aparent inofensive, cum sunt jocurile cu bile sau baloanele, pot prezenta un oarecare risc de sufocare pentru un copil micut. Pentru aceasta s-a recurs la etichetarea jucariilor “Nerecomandat copiilor sub x ani”.

Majoritatea parintilor isi fac griji atunci cand cumpara o jucarie pentru copiii lor si asta nu e de mirare avand in vedere ultimele zvonuri despre retragerea de pe piata a camioanelor, papusilor, masinutelor si a jocurilor considerate periculoase pentru un copil.

Probabil ca ANPC-ul (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) ar trebui sa-si faca mai bine treaba, sa inspecteze fiecare jucarie si sa se asigure ca jucariile periculoase nu ajung pe rafturile magazinelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Printre jucariile considerate periculoase se numara cele care au varfuri sau muchii ascutite, care pot intepa; cele ce contin piese componente mici care se pot dezlipi sau desface din jucarie si pot fi inghitite, jucariile mult prea zgomotoase, cele care au motorase, mecanisme firave ce pot face rau copilului: arcuri suruburi, piulite, cabluri, sfori cu care se poate spanzura, dar si jucariile din material textil usor deteriorabil si mai ales vopsite cu diferiti coloranti toxici (bine-cunoscutul scandal al jucariilor vopsite aduse din China).

Atunci cand cumperi o jucarie pentru copilul tau, trebuie sa fii atenta la urmatoarele aspecte:

Citeste cu atentie eticheta pe care o are jucaria, iar daca aceasta nu exista, nu cumpara respectivul obiect- varsta pentru care este recomandata, materialul din care e facuta, dar si continutul trebuie sa fie corespunzator copilului tau!

Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline
Nu cumpara jucarii care ii pot afecta micutului auzul, jucarii cu parti componente mici ce se pot inghiti si determina astfel sufocare sau jucarii cu varfuri ascutite ce pot intepa si rani astfel copilasul sau persoanele din jur .

Jucariile colorate cu vopseluri pe baza de plumb pot cauza intoxicatii cu plumb, afectand organe precum creierul, sistemul nervos, rinichii etc.

Pentru orice neregula te invitam sa iei legatura cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului pentru a sesiza si a ajuta astfel la oprirea comercializarii jucariilor periculoase! Hai sa facem o lume mai buna, mai sigura pentru copiii nostri!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri