Televizorul are o influenta importanta asupra copilului, dar desi reprezinta o cale prin care copilul isi satisface curiozitatea si afla lucruri noi despre lume, este necesar ca tu sa-i impui niste limite atunci cand vine vorba despre cat timp poate sa petreaca in fata televizorului.

Televizorul are o influenta importanta asupra copilului, dar desi reprezinta o cale prin care copilul isi satisface curiozitatea si afla lucruri noi despre lume, este necesar ca tu sa-i impui niste limite atunci cand vine vorba despre cat timp poate sa petreaca in fata televizorului.

Multi parinti vad in televizor un fel de “babysitter electronic”, sunt comozi si prefera sa-si lase copilul sa se uite la televizor pentru a nu fi deranjati din treburile casnice, deoarece televizorul ii linisteste si pot fi oarecum supravegheati. Dar, in scurt timp, intervine dependenta de acest aparat electronic, copilul incepe sa dedice televizorului tot mai mult timp, este stapanul telecomezii, isi face programul zilnic in functie de emisiunile sau de filmele de animatie difuzate la televizor si se transforma intr-o “legume de canapea”.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Exista si programe din care copilul chiar are ce invata, dar acestea sunt mult prea putine fata de cele care atrag atentia copilului intr-o maniera violenta. Plus ca daca un copil se uita la televior, el face acest lucru in mod pasiv, iar imaginatia si creativitatea lui nu sunt cultivate, asa cum sunt ele dezvoltate atunci cand citeste o carte care ii forteaza creierul sa foloseasca imaginatia.

Specialistii recomanda ca un copil sa nu depaseasca limita de 2 ore considerata adecvata pentru privitul la televizor, deoarece, desi are si partile lui bune, televizorul afecteaza viata sociala, dar si sanatatea unui copil.

Din cauza ca cei mici nu au autocontrol, ei nu-si limiteaza din proprie initiativa timpul petrecut la televizor, asa ca trebuie sa intervii si sa-l supraveghezi pe micut, stabilind niste reguli stricte in ceea ce priveste televizorul.

Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Este foarte putin probabil ca vei reusi sa-l convingi pe copilul tau sa nu se uite absolut deloc la televizor, dar puteti discuta si ajunge la o concluzie comunca, explicandu-i ca nu este bine sa-si petreaca atata timp in fata televizorului cand poate sa se joace cu prietenii, sa faca sport si sa studieze.

Cel mai bine ar fi ca in casa sa nu existe televizor, dar cum in zilele noastre acest lucru nu se poate intampla, trebuie sa preiei controlul. Nu lasa niciodata telecomanda la voia intamplarii, ci ascunde-o bine si ar fi util daca ai putea sa-ti pui o parola la televizor- exista firme care furnizeaza servicii de televiziune digitala si care ofera si acest beneficiu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri