Perioada scolara, o noua etapa in viata copilului tau; o perioada intr-adevar frumoasa, dar plina de griji si noi responsabilitati atat din partea micutului, cat si din partea ta. Iata cateva sfaturi pentru a avea un scolar de nota 10!
Perioada scolara, o noua etapa in viata copilului tau; o perioada intr-adevar frumoasa, dar plina de griji si noi responsabilitati atat din partea micutului, cat si din partea ta. Iata cateva sfaturi pentru a avea un scolar de nota 10!

Scolarului i se cere sa depuna un efort intelectual considerabil, asa ca odihna zilnica a unui copil care frecventeaza scoala este extrem de importanta. In general, copiii de varsta scolara mica trebuie sa doarma aproximativ 11- 12 ore. De asemenea, ora de culcare si ora de trezire ar trebui stabilite de comun acord cu copilul, incercand sa-i construiesti o rutina zilnica de la care nu are voie sa se abata. Specialistii recomanda ca ora de culcare pentru un copil cu o varsta intre 6 si 12 ani sa fie 20:00, cel tarziu 20:30, iar ora de trezire dimineata, 7:00, maxim 7:30.

O adevarata problema in zilele noastre o constituie greutatea pe care copilul o cara in fiecare zi de acasa la scoala. Manuale, culegeri, caiete toate adunate impovareaza ghiozdanul unui scolar. Ultimele norme de igiena a scolarului prevad ca greutatea ghiozdanului sa nu depaseasca 10% din greutatea corporala a micutului, pentru a putea fi prevenite efectele nocive pe care le poate avea ridicarea si purtarea de greutati de catre elevi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Nici temele pentru acasa nu trebuie ignorate. Desi in mod normal temele pentru acasa nu ar trebui sa constituie o povara, trebuie sa tii cont de timpul pe care-l petrece scolarul tau atunci cand isi pregateste lectiile pentru a doua zi. Si aici parerile sunt impartite: unii considera ca cea mai buna perioada pentru efectuarea temelor pentru acasa este dupa-amiaza (daca copilul invata de dimineata, dupa ce el vine de la scoala, manaca de pranz si se odihneste), iar altii sunt de parere ca momentul optim pentru ca un scolar sa-si rezolve lectiile este la o ora, o ora si jumatate dupa ce acesta s-a intors de la scoala.

Inainte de efectuarea lectiilor, copilului ar trebui sa i se permita sa se relaxeze o ora sau doua (nu la calculator sau la televizor), sa se joace in aer liber ori de cate ori vremea este frumoasa. Dupa ce s-a recreat, ar trebui sa te ocupi impreuna cu copilul de rezolvarea temelor pe care le are de pregatit pentru a doua zi de scoala. La scolarul mic, durata pregatirii lectiilor pentru acasa nu ar trebui sa depaseasca 30 pana la 45 de minute zilnic, pentru a evita aglomerarea si supraincarcarea scolarului.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?
Dupa terminarea indatoririlor scolare zilnice, seara este recomandata o cina in familie si petrecerea timpului impreuna, pentru ca cel mic sa se simta intregrat intr-un adevarat camin. Incearca sa eviti sa-l lasi pe piticul tau la televizor sau la calculator seara, deoarece acestea il agita si astfel nu va avea un somn odihnitor!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri