Pentru ca inceperea noului an scolar se apropie cu pasi repezi, am decis sa punem in discutie problema ghiozdanelor. Ca si parinte grijuliu trebuie sa te asiguri ca micul tau scolar poarta ghiozdanul corespunzator si nu il umple pana la refuz, deoarece acesta poate avea o influenta negativa asupra sanatatii copilului.
Pentru ca inceperea noului an scolar se apropie cu pasi repezi, am decis sa punem in discutie problema ghiozdanelor. Ca si parinte grijuliu trebuie sa te asiguri ca micul tau scolar poarta ghiozdanul corespunzator si nu il umple pana la refuz, deoarece acesta poate avea o influenta negativa asupra sanatatii copilului.

Cel mai bine ar fi ca ghiozdanul scolarului sa nu cantareasca mai mult de 10- 15 % din greutatea sa corporala. Dar, in zilele noastre, tot mai multi elevi supraincarca ghiozdanele si ele ajung sa cantareasca pana la 40% din greutatea corporala, ceea ce poate fi foarte daunator pentru un copil aflat inca in crestere.

De ce sunt ghiozdanele atat de periculoase? Ei bine, din ce in ce mai multi copii acuza dureri de spate, isi pot deforma coloana vertebrala, gatul si umerii.

Au aparut acum ghiozdane potrivite pentru orice varsta. Un copil mai mic, ghiozdan mai mic, asta pentru a limita greutatea pe care copilul o poarta in functie de varsta. Asa ca mergi prin magazine si cumpara ghiozdanul potrivit pentru varsta copilului tau!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Pune-ti un cantar pe hol. Calculeaza cat inseamna 10- 15% din greutatea corporala a copilului tau. In fiecare zi, inainte de pleca spre scoala cantareste-i copilului ghiozdanul si daca este supraincarcat cautati impreuna si vedeti de care obiecte sau carti se poate lipsi in ziua respectiva.

Cele mai bune ghiozdane sunt cele cu bretele late, care nu incomodeaza umerii copilului. De asemenea, se recomanda folosirea centurii (bretelele ce se prind la nivelul taliei), deoarece acestea ajuta la distribuirea uniforma a greutatii ghiozdanului. Nu-l lasa ca poarte ghiozdanul pe un singur umar- fie ca este vorba despre ghiozdanul cu 2 bretele purtat numai pe un umar, fie ghiozdanul cu o singura bretea. Acestea sunt extrem de daunatoare deoarece greutatea nu se distribuie cum trebuie si numai o parte a corpului este solicitata.

In ultima vreme specialistii recomanda ghiozdanele tip roller. Acestea au rotile si un maner de care pot fi tarate atunci cand greutatea este prea mare. Intra aici pentru a vedea poze cu acest tip de ghiozdan.
Invata-ti copilul sa aleaga cartile si caietele cu adevarat necesare si sa nu poarte nimic inutil in plus. De asemenea, arata-i cum sa aranjeze lucrurile in ghiozdan- cartile mai grele trebuie asezate mai aproape de corp, pentru a-l ajuta sa-si mentina echilibrul.
2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri