IN ACEST ARTICOL:
In jurul varstei de 3- 4 ani, incep sa-si faca aparitia prietenii imaginari in viata copiilor. Acesti prieteni pot fi alti copii, animale sau persoane adulte, si ei se pot schimba pe masura ce copilul creste, disparand odata cu varsta scolara.

In jurul varstei de 3- 4 ani, incep sa-si faca aparitia prietenii imaginari in viata copiilor. Acesti prieteni pot fi alti copii, animale sau persoane adulte, si ei se pot schimba pe masura ce copilul creste, disparand odata cu varsta scolara.

Daca micutul tau are un prieten imaginar, nu te speria, nu este un lucru rau. De obicei copiii care au prieteni imaginari sunt singuri la parinti sau sunt cei mai mari dintre toti fratii; acesti copii sunt deosebit de creativi si au o imaginatie foarte dezvoltata, ceea ce nu este un lucru rau.

Prietenul imaginar ofera copilului multe beneficii: este un bun coleg de joaca, il ajuta sa-si dezvolte latura sociala, il ajuta sa-si comtroleze sentimentele si trairile negative si nu in ultimul rand sa fie mai cuminte.

Multi parinti pot considera prietenul imaginar ca fiind nepotrivit pentru sanatatea psihica a copilului, dar acesta face parte din dezvoltarea normala a unui copil de 4 ani. Daca copilul continua sa aleaga compania prietenului imaginar mai degraba decat prietenii reali de joaca dupa varsta de 6-7 ani, atunci ar fi bine ca parintele sa observe detaliile atente din viata lui si sa se gandeasca cum ar putea sa-l ajute.

Niciodata parintele nu trebuie sa-i spuna copilului ca prietenul imaginar nu exista, ci el trebuie sa accepte acest lucru, rugandu-si copilul sa-i faca cunostinta cu prietenul imaginar si vorbind cu acesta.

Daca copilul face o boacana si da vina pe prietenul imaginar, atunci va trebui sa i se explice ca pentru orice actiune oamenii isi asuma niste responsabilitati si consecinte si fiecare trebuie sa plateasca pentru faptele sale. Parintele cearta prietenul imaginar si isi “pedepseste” copilul cerandu-i sa-l ajute sa remedieze situatia.

Pe masura ce copilul creste, parintele incearca sa-l incurajeze din ce in ce mai mult sa aiba prieteni reali cu care sa mearga la joaca si sa faca lucruri amuzante. Astfel el nu se va mai simti singur, va avea o viata sociala si va fi mult mai interesat de lumea reala mai degraba decat de prietenul imaginar!

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri